Serhat TEZCAN/BURSA, () - BURSA'da 22- 25 Mayıs 2014 tarihleri arasında av tutkunları tarafından ziyaret edilebilecek Doğa ve Av Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Av sektöründeki son yeniliklerin görülebileceği fuar, 7.5 TL karşılığında ziyaret edilebilecek.
Ülke avcılığında sektör ticaretini hareketlendirerek ve avcı, balıkçıların, doğa sporları tutkunlarının günlük ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin sunulduğu Doğa ve Av Fuarı, Tüyap Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Açılış töreninde konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, avcılık sezonu öncesi önemli bir fuara imza attıklarını belirterek, "Av tutkunlarının ihtiyaçlarının tedarik edildiği bir ortamdayız. Bu yılın ilk yarısındaki son fuarımız. Ekim ayında bölgemizdeki en büyük fuar olan Tarım Fuarı ile ikinci bölümü hayata geçireceğiz" diye konuştu.
Fuarda karavan malzemelerinden alternatif tarıma, ticari araçlardan off-road araçlara, balıkçılıktan doğa sporlarına geniş bir ürün yelpazesinin bulunduğunu söyleyen Ersözlü, şöyle konuştu:
"Bu yıl 6'ncısını gerçekleştiriyoruz. Marmara, Ege ve İç Anadolu'ya da yakın olduğumuz için fuar önem arz ediyor. İstanbul, Bursa, Konya ve Ankara'dan yaklaşık 100 firma bu fuarda yer alıyor." 
Geçen yıl fuarı yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Ersözlü, bu yıl 55 bin kişinin fuarları gezmesini hedeflediklerini ekledi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2'nci Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Mumcuoğlu ise, Türkiye'nin çeşitliliğin fazla olduğunu belirterek, dünya genelindeki çeşidin yaklaşık yüzde 80'inin bulunduğunu açıkladı. Türkiye'de yaban ve av hayatının sürdürülmesi için çalıştıklarını ifade eden Mumcuoğlu, bu yıl 846 avcının denetlendiğini ve 20'sine ceza kesildiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Doğa ve Av Fuarı, ziyarete açıldı. Girişlerin 7.5 TL olduğu Bursa Doğa ve Av Fuarı, 22-24 Mayıs 2014 tarihlerinde 11.00-20.00 saatleri arasında 25 Mayıs 2014 tarihinde ise, 11.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

ST(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)