Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, 17 Aralık operasyonu ardından ekonomide görülen istikrarsızlığın yerel seçimlerin ardından durulacağını düşündüklerini söyledi.
ATO Başkanı Atila Menevşe, ekonomik piyasalarda süren tedirginliğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik istikrarsızlığın siyasi istikrarsızlık olarak görüldüğünü kaydeden Menevşe, bu durumun piyasalarda yarattığı havanın sürdüğünü aktardı. Değişik meslek gruplarında faaliyet gösteren üyeleri ve iş dünyasındaki kişilerle görüştüklerini ve sürecin ekonomiye etkisini değerlendirdiklerine dikkat çeken Menevşe, seçim atmosferinde ekonomik durgunluğun devam etmesinin beklendiğini bildirdi.
"CİRO DÜŞTÜ"
Ekonomik durgunluğun yerel seçimler ardından yerini canlanmaya bırakacağını düşündüklerini ifade eden Atila Menevşe, şöyle konuştu:
"Döviz kurlarındaki yükselmeden dolayı ithal malların piyasasında bir durgunluk ve problem var. Ayrıca taksitli satışlarla ilgili yapılan düzenleme ve alınan tedbirler piyasada ciddi ölçüde durgunluk yaratmıştır. Özellikle otomotiv piyasası tedirgin. Dayanıklı tüketim malları piyasasında durgunluk var. Zirai mücadele ilaçları satan firmaların da kurdan dolayı maliyetleri yükseldi ve rekoltenin düşük seyredeceği endişesiyle ciddi sorunlar var. Piyasalarda nakit para dönüşünün zayıf olduğu söyleniyor. Gıda ve konfeksiyon sektörü gibi halkın temel ihtiyaçları olan şeyler de dahi sıkıntılar var. Seçim sonrası piyasaların açılacağı konuşuluyor. Türkiye ve Adana'da geçen yılki ticari hareketlilikle bu dönem ticari hareketliliği karşılaştırabilmek için elimizde ciddi bir veri yok. Henüz şubat verileri çıkmış değil. Ama bize gelen şikayetlerden, arkadaşlar geçen seneki işlerini aradıklarını ifade ediyor. Piyasalarda ciro anlamında düşme var. Bu istikrarsızlık seçim atmosferiyle birlikte devam ediyor. 30 Mart'tan itibaren siyasi istikrarsızlığın artık durulacağını, bunun da piyasalara etki edip canlanma meydana geleceğini düşünüyoruz."

YB(BK/İD) (FOTOĞRAFLI)