ANTALYA'da geçen yıl Haziran ayında özelleştirilen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yeni yönetimi CLK AKEDAŞ'ın, elektrik faturalarını kredi kartıyla ödemek isteyenlere 'tek çekim' olanağı sunmaması ve faiz uygulaması tepki çekti.
Elmalı İlçesi'nde geçen hafta beyin tümörü nedeniyle yaşamını yitiren Mehmet Nedim Sözen'in Antalya'da yaşayan işadamı ağabeyi Mustafa Talat Sözen, Elmalı'da kardeşine ait bahçelerin sulama işlemleri nedeniyle fatura edilen 3 bin 817 lira 10 kuruşluk elektrik borcunu kredi kartıyla ödemek istedi. Elmalı'da CLK AKEDAŞ'ın veznesine giderek kredi kartıyla faturayı ödemek istediğini söylediğini belirten Sözen, veznedeki görevlinin kendisine 2'den 10'a kadar taksit yapabileceği, taksitlere göre de faiz oranlarını belirterek seçenekler sunduğunuanlattı. Faturayı faiz uygulatmadan 'tek çekim'de ödemek istediğini kaydeden Sözen, tek çekimle ödeme imkanının sağlanmadığını kaydetti.
'ZORLA FAİZ ALIYORLAR'
Buna itiraz ettiğini ve bu durumun kredi kartı ruhuna aykırı olduğunu belirtmesine rağmen sonuç alamadığını aktaran Sözen, 2 taksitte faturayı ödemek durumunda kaldığını, 3 bin 817 liralık fatura için 86,60 TL faiz uygulandığını dile getirdi. CLK AKEDAŞ'ın uygulamasının yasal olmadığını savunan Sözen şöyle dedi:
"Uyguladıkları vade farkları da bankalardan daha yüksek. İnsanlardan zorla faiz alıyorlar. Kredi kartınızla tamamını tek seferde ödeme hakkınızı kullanamıyorsunuz. Bankayla işletme arasında bir anlaşma ve bu sistemde yük vatandaşa yükleniyor." 
CLK AKEDAŞ yetkilileri ise, abonelere kredi kartına taksitli ödeme seçenekleri sunulduğunu, uygulamanın bu yönde olduğunu söylemekle yetindi.
ÖDEME PLANI VEZNE CAMINDA
CLK AKEDAŞ'ın Elmalı'daki ofisinin camında ödeme şekilleri, '2 taksitten 10 takside ve anlaşmalı bankalara göre 'müşterilerin dikkatine' başlığıyla sunuluyor. Bu ilanda tek çekim seçeneğine yer verilmediği görülüyor.