ANKARA'nın Sincan İlçesi Malıköy mahallesinde kavun-karpuz yetiştiren çiftçiler, piyasada satılan kabak aşılı hormonlu kavun ve karpuzların kendilerini olumsuz etkilediğini belirttiler.

Ankara'nın en iyi ve organik kavun ve karpuzunu kendilerinin yetiştirdiğini belirten üretici Hamdi Sarı, "Biz burada mahalle halkı olarak yılda toplam bin dönümlük arazide kavun, 500 dönümlük arazide de karpuz yetiştiriyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz kavun ve karpuzlar tamamen yerli üretim ve hormonsuz ürünler. Ancak piyasada satılan kabak aşılı karpuz ve kavunlar kalitesiz ve hormonlu ürünler. Kabak aşılı ürünler, bal kabağına kavun ve karpuz aşısı yapılarak üretiliyor. Bu ürünlerde sadece büyüklük var, içersinde meyve aroması ve tadı bulunmuyor. Kabak aşılı hormonlu kavun ve karpuzlar piyasada ucuz satıldığı için, bizim kendi yetiştirdiğimiz birinci sınıf kavun ve karpuzların da ucuz satılmasına neden oluyor. Biz çiftçiler olarak ülkemizde üretilen ve yurt dışından ithal edilen kabak aşılı ve hormonlu kavunların ülkemize girmesini istemiyoruz" dedi.

Üretici Hamdi Sarı, hormonsuz olduğunu belirttiği yerli üretim Ankara karpuzu ve kavununun 15 gün içersinde yetişip, kısa sürede tüketiciye ulaşağını belirtti.

(FOTOĞRAFLI)