İSTANBUL, 16 MAYIS () - ANKARA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu, Soma faciasında ölen madencilerin ailelerine 1 milyon lira nakdi yardım, 0-6 yaş çocuklarının bakım masraflarını sağlama, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine de burs verme kararı aldı.

Odadandan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Yönetim Kurulu'nun Soma'da yaşanan felaket ile ilgili olarak yaptığı olağanüstü toplantıda bir dizi yardım kararı aldığı belirtildi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Soma'da yaşanan facianın herkesin içine yangın düşürdüğünü belirterek, "ATO Yönetimi olarak ilk günden bu yana ne yapabileceğimizi düşünüyorduk. Bugün olağanüstü toplantı yaparak yardım kararı aldık" dedi.

İstanbul Ticaret Odası da (İTO), felaketten etkilenen ailelere 2 milyon lira nakdi bağış ve gıda yardımı yapma kararı almıştı. İTO ayrıca, faciada ölen madenci çocuklarından İstanbul Ticaret Üniversitesi'ni tercih edenlerin eğitim ve barınma giderlerini de, üniversitedeki eğitim hayatları boyunca olarak karşılayacağını duyurmuştu.

 (OSS)