Faik KAPTAN- Murat ÇAKIR/İSTANBUL,() AnadoluJet, Ankara Çanakkale arasında 24 Mart 2014 Pazartesi gününden itibaren haftada dört gün sefer yapacağını açıkladı.
AnadoluJet ‘ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

"AnadoluJet, bağımsızlık mücadelemizin mihenk taşı Çanakkale’yi uçuş ağına dâhil etmeye hazırlanıyor. Çanakkale Zaferi’nin 99’uncu yılında Çanakkale’ye sefer düzenlemeye başlayacak AnadoluJet, Çanakkale ile başkenti birbirine bağlıyor.
24 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek AnadoluJet’in ilk Ankara – Çanakkale seferi, bundan böyle Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar olmak üzere haftanın dört günü Ankara’dan 08.45, Çanakkale’den ise 10.30 saatlerinde düzenlenecek.
Deniz turizminin yanı sıra ülkemiz kültür turizminin de en önemli durakları arasında yer alan, Assos ve Truva Antik Kentleri ile her sene binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Çanakkale için büyük önem arz eden AnadoluJet’in Ankara – Çanakkale seferleri bu önemli şehrimizin turizm potansiyelini daha da arttıracak. AnadoluJet, direkt seferlerinin yanı sıra kısa bekleme süresine sahip Ankara aktarmalı uçuşlarıyla da Çanakkale’yi; Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, İzmir, Malatya, Mardin’e en konforlu şekilde ulaştıracak."
FK-MÇ (TT)