ANADOLUJET, Ankara Esenboğa Havalimanı- Antalya Gazipaşa Havalimanı'na karşılıklı uçak seferleri başlattı.
Ankara Esenboğa Havalimanı ve Gazipaşa Havalimanı'na karşılıklı uçak seferlerini başlatan AnadoluJet'in, ilk uçuşu bugün gerçekleştirildi. Ankara'dan saat 09.30'da 160 yolcusuyla havalanan AnadoluJet'e ait Boeing 737-700 tipi uçak, saat 10.20'de Gazipaşa Havalimanı'na indi. Uçağı, Gazipaşa Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç, Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin karşıladı. Havalimanına iniş yapan AnadoluJet uçağı, apronda iki itfaiye aracının oluşturduğu su tankından geçti.
13 HAVAYOLU ŞİRKETİ GAZİPAŞA'YA UÇUYOR
İnen yolucuları çiçeklerle karşılayan Gazipaşa Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, AnadoluJet'in Ankara- Gazipaşa seferlerine başlamasının kendileri için bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Şu anda 13 havayolu şirketinin 16 noktadan Gazipaşa Havalimanı'na uçuş gerçekleştirdiğini kaydeden Aşıklı, "AnadoluJet milli bir kuruluşumuz. Türk Hava Yolları'nın yan kuruluşu olan AnadoluJet'in tarifeli seferlere başlaması bizim ve yöremiz için gurur verici bir olay" dedi.
HAFTADA 5 GÜN SEFER YAPILACAK
2013 yılında Gazipaşa Havalimanı'nı 370 bin yolcunun kullandığını da belirten Aşıklı, "AnadoluJet'in iç hatlarda başlaması, transit yolcuları havalimanımıza getirmesi bizim için ayrıcalık olacak. 23 Ocak Perşembe gününden itibaren 12.35'te Ankara'dan, 14.15'te Gazipaşa'dan kalkışlı, haftada 5 gün sefer düzenlenecek. Nisan 2014'ten itibaren ise haftada 7 gün uçuş yapılacak" diye konuştu.
NİSANA KADAR HAFTADA 5 UÇUŞ
TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa Havalimanı geçen yıl 370 bin yolcuya hizmet verdi. AnadoluJet'in sefere başlamasıyla yolcu sayısını arttırmayı hedefleyen havalimanı, 2 bin 700 metrekarelik terminal alanına sahip. Yolculara her türlü hizmeti sunan Gazipaşa Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesinin 1,5 milyona çıkarılması için çalışmalar yapılıyor.