AMASYA'da Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Erhan-i Gümüş İşleme Eğitim Merkezi Projesi'ne katılan 60 ev kadını, gümüş işlemeyi öğrenip takı yapıyor.
Amasya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yaşar Akça, toplam bütçesi 222 bin 558 euro olan projeye Avrupa Birliği Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında destek sağlandığını, 22 bin 610 euroluk bölümün Amasya Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Amasya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edildiğini söyledi. 'Erhan-i Gümüş İşleme Eğitim Merkezi Projesi' kapsamında bir yıl önce 60 ev kadınına gümüş işlemeciliği konusunda eğitim verildiğini hatırlatan Akça, "Eğitim programı 3 ay önce tamamlandı. Şimdi kursiyerlerimiz halk eğitim merkezinde ürün üretip satış yapıyorlar" dedi. 
Proje ortaklarından Amasya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hatay Karaman projeye çok önem verdiklerini belirterek, "Bu proje ile özellikle ev hanımlarımız aile ekonomilerine katkı sağlarken aynı zamanda da ilimizin kalkınmasına yardımcı olacaktır'' dedi. Amasya Belediye Başkanı AK Partili Cafer Özdemir'de gümüş işlemeciliğinin kültür kenti Amasya'da hanımlar tarafından geliştirilerek ve sürdürülerek gelecek kuşaklara aktarılacağını dile getirdi. Başkan Özdemir, "Sanayide kaybettiğimiz ivmeyi biz kültür turizminde kapatma çabası içindeyiz. İlin kültürel değerlerinin öne çıkartılması ve bu kültürel değerlerimizi ülke genelinde ve ülke sınırları dışında da paylaşarak kültür turizminden yeterince pay almak istiyoruz'' diye konuştu.