Ekonomistler, gelişen ülkelerde devam eden satış dalgasının etkisiyle altın fiyatlarının 1300 doları geçerek iki ayın zirvesine çıkabileceğine işaret etti.
ZİRVEYE ÇIKACAK

CNBC anketine göre, değerli metal bu hafta yeni bir yükseliş ivmesiyle 1,300 doları geçerek iki ayın zirvesine çıkacak. Ankete katılan Ekonomist ve analistler altının önümüzdeki dönemde gelişen piyasalardaki dalgalanmadan kaçmak isteyen yatırımcılarca güvenli liman olarak görülebileceği ve bu yüzden de değerlenebileceğine işaret etti.

ALTINA İLGİ ARTABİLİR

Finansal danışmanlık şirketi Lear Capital'ın CEO'su Scott Carter, "Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını 10 milyar dolar azaltması her ne kadar düşük seviyeli bir kesinti olsa da gelişen ülkelerde para birimi krizleri yarattı. Para birimlerinin değerini kaybettiği yerlerde altın her zaman güvenli liman olmuştur. Altına ilgi kurların dalgalandığı dönemde artmıştır" dedi.

Carter, ABD borsalarındaki yükselişlerin büyük hacimli olmamasının da altına katkı sağladığını belirtti.

DEĞERLENME TRENDİ DEVAM EDECEK

Uzmanlar yeni yükselişin sonunda geçen yıl olduğu gibi sert düşüşlerin gelmesini beklemediklerini de ifade etti. Danışmanlık şirketi Chart Prophet Capital'in Başyatırım Danışmanı Yoni Jacobs, "Altın için 1280-1300 dolar kritik eşik ama 1400-1500 dolar seviyesi de imkansız değil. Şu aşamada yükseliş trendi devam edecek gibi görünüyor" dedi.