Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, yapılan son yasal düzenleme ile kredi kartıyla taksitle altın satışının sona ermesi nedeniyle müşterilerine veresiye defteri açtıklarını söyledi.
Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, düğün döneminin başlamasıyla birlikte altın satışlarında da hareketlilik yaşandığını söyleyerek yapılan son yasal düzenleme ile geçen şubat ayından itibaren kredi kartıyla taksitle altın satışının yapılamamasının vatandaşları olumsuz etkilediğini belirtti. Özellikle yeni ev kuran gelin ve damatların altın satışlarında taksit taleplerinin olduğunu dile getiren Keskin, "Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte evlenen çiftler altın almak için kuyumculara geliyor. Kredi kartına taksitle altın satışı yapamadığımız için veresiye olarak evlenecek çiftlere taksitle altın satışı yapıyoruz. Tabiİki bunu iyi niyetli olarak gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza güvendiğimiz için böyle bir sisteme geçtik. Ordu'daki 45 kuyumcudan yarısı artık veresiye sistemiyle çalışıyor" dedi. 
Kuyumcuların da artık veresiye defteri tutmaya başladığını söyleyen Keskin, "Vatandaşlarımıza güveniyoruz. Ordu fındık şehri. Yaşanan zirai don üreticilerimizi olumsuz etkiledi. İnsanlar düğünlerini fındık hasat dönemi sonrasında yaparlar. Ödemelerini fındıktan kazandıkları parayla yaparlar. Bu yıl fındıkta sıkıntı olduğu için biz de taksitle altın satışı yapmayı sürdüreceğiz. Hasat döneminde ürün azalacağı için çiftçinin ekonomisi olumsuz etkilenecek biz de satışlarımızda düşüş bekliyoruz" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI