Kurban Bayramı sonrası yükselişe geçen altınfiyatlarının, altın bozduran vatandaşlara yaradığını ve kendi satışlarının durduğunu belirten kuyumcular, altın fiyatlarının son 10 yılın en yüksek fiyatı olduğunu belirttiler.

Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Volkan Demir, altının yükselişini sürdürdüğünü belirterek,"Tüketicinin genellikle her zaman korunaklı, güvenli liman olarak gördüğü altının son yıllarda tasarruf aracı olarak görülmesi, bu nedenle altın fiyatlarının yükseliş yakalandığında eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor. Altındaki yükseliş Kurban Bayramı sonrasında yaşanmaya başladı. Bir ara az miktarda düşüş olduysa da sonra yine yükselmeye başladı. Son bir haftadan bu yana da kuyumcuların halktan altın alma işlemi ciddi miktarda kayda değer şekilde yükseliş gösterdi. Altın fiyatların yükselmesi elinde altını olan ve bir yerlere yatırım yapacak olan insanlar için altın bozdurmak büyük bir fırsat oldu. Bayram sonrası altındaki artış 3 ile 7 lira arasında” dedi.
 
  “ALTIN BOZDURMAK İÇİN KUYUMCULARA AKIN VAR”
 
  Turkuaz Kuyumculu Mağaza Satış Sorumlusu Uğur Akça ise, son günlerde altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen vatandaşların yastık altındaki altını bozdurmak için adeta kuyumculara akın  ettiğini söyledi. Akça, "Fiyatların yükselmesi satışlarımızı da büyük oranda etkiledi. Altın alan az, ama altın bozduran çok. Bayram sonrasındaki altındaki bu artış nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin zamanında yatırım için altıkları altınların bir kısmını ihtiyaçlarını karşılamak için bozdurduğu görüşündeyim” diye konuştu.Altın fiyatları son 10 yılın zirvesinde