Altın fiyatları geçtiğimiz iki hafta ekonomide gündem maddesi haline geldi. Altın fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışın ardından bugün yeni haftanın başlaması ile dengelenme gözleniyor. Altın fiyatları piyasaların açılması ile sert bir düşüş yaşadı.
Yeni yıl ile beraber yükselişe geçen ve gramında 20 lira gibi bir değer artışı gösteren altın fiyatları bugün yeni haftanın başlangıcında sert bir düşüş yaşadı. Yatırımcısını üzen altın fiyatları Kapalıçarşı'da kaç liradan işlem görüyor?
İşte en güncel altın fiyatları ve tüm merak edilen soruların yanıtları...
Kapalıçarşı'da 24 ayar has altının gramı 145,07 liradan işlem görüyor.

`Küresel piyasalarda altın talebi artacak`
Dünya Altın Konseyi raporunda küresel piyasalarda altın talebinin artacağı belirtildi. Dünya Altın Konseyi, artan politik ve jeopolitik  risklerin, kurlardaki değer kaybının, artan enflasyon beklentilerinin, hisse senedi piyasalarındaki aşırı değerlenmelerin, Asya piyasalarındaki büyümenin ve yeni pazar alanlarının açılmasının bu yıl altına olan talebi destekleyeceğini  açıkladı. 
 
Dünya Altın Konseyinin "2017 Görünümü Küresel Ekonomik Trendler ve  Altına Etkileri " raporu yayımlandı. Raporda, geçen yıl birçok yatırımcının altın piyasasına geri dönüş yaptığı belirtildi. Doların bu yıl altına olan talebi sınırlandırabileceğine dair endişelerin olduğu ifade edilen raporda ancak 6  faktörün bu yıl altına olan talebi destekleyeceği aktarıldı.
 
Raporda, artan politik ve jeopolitik risklerin, kurlardaki değer  kaybının, artan enflasyon beklentilerinin, hisse senedi piyasalarındaki aşırı değerlenmelerin, Asya piyasalarındaki büyümenin ve yeni pazar alanlarının açılmasının bu yıl altına olan talebi destekleyeceği dile getirildi. Politik risklerin arttığı anlatılan raporda, bu yıl Hollanda, Fransa  ve Almanya'da gerçekleştirilecek seçimler, İngiltere'de yapılacak Brexit  görüşmeleri ve ABD'de başkan seçilen Donald Trump'dan kaynaklanacak endişelerden dolayı altının güvenli liman olarak kullanılabileceği vurgulandı.
 
Raporda, para politikasının ABD ve dünyanın geri kalanı olarak ikiye  ayrıldığı kaydedildi. ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikasını  sıkılaştıracağı beklentilerinin bulunduğuna vurgu yapılan raporda, diğer merkez bankalarının ise böyle bir niyetinin olmadığı ifade edildi. Politika farklılıklarından dolayı avro ve sterlin üzerinde düşüş baskısı olabileceği öngörüsünde bulunulan raporda, kurlardaki bu değer kaybıyla yatırımcıların değer kaybeden para birimlerinden kaçıp altına yönelebileceği aktarıldı.
 
Yüksek enflasyon altını daha cazip hale getirecek
Raporda, enflasyonun artacağına dair beklentilerin altını destekleyeceği dile getirilerek, yüksek enflasyonun altını daha cazip kılacağı ifade edildi. Hisse senedi piyasalarındaki aşırı değerlenmelere değinilen raporda, 2016 yılında hisse senedi piyasalarında önemli bir sıçrama yaşandığı aktarıldı. Raporda, bu sıçramalardan sonra piyasalarda bir düzeltme yaşanabileceğine dair risklere karşı altının belirleyici bir role sahip olabileceği kaydedildi.