DENİZLİ, Aydın ve Muğla’nın bölgesel kalkınması için kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Almanya’nın Bremen eyaleti Kalkınma Ajansı yetkililerini ağırladı. Heyet, GEKA yöneticileriyle görüştü, İhracatçılar Birliği ve Denizli İşadamları Derneği’ni de ziyaret edip bilgi aldı.
Almanya’nın 16 eyaletinden biri olan Bremen’ın Kalkınma Ajansı yetkilileri Denizli’ye gelerek ziyaretlerde bulundu. Bremen Kalkınma Ajansı Türkiye Sorumlusu Robert Blatter, Uluslararası İlişkiler Bölümü Yöneticisi İris Geber ve İzmir Müdürü Kemal Şen’den oluşan heyet GEKA’da Sekreter Süleyman Alata ile görüşüp, ajans hakkında bilgi aldı.
Bremen’in lojistik, gıda, otomotiv, rüzgar enerjisi, havacılık konularında öncü olduğunu, yurtdışında ABD ve Çin’den sonra üçüncü ofislerini İzmir’de faaliyete geçirdiklerini belirten Robert Blatter, Bremen bölgesi ile Türkiye’nin diğer bölgeleri arasında köprü görevi yapacaklarını dile getirdi. Denizli’yi yakından tanımak, bölgedeki firmalara ulaşabilmek ve Bremen Kalkınma Ajansı’nın hizmetlerini firmalara duyurmak amacında olduklarını belirten Blatter, GEKA ile ortak somut projeler geliştirmek istediklerini söyledi.
GEKA Sekreteri Süleyman Alata ise özellikle Ar-Ge ve yenilikçilik konularında önemli çalışmalar gerçekleştiren Bremen bölgesinin Güney Ege için örnek model olabileceğini, ortak çalışma alanlarının belirlenmesinin ardından protokol imzalayarak, Avrupa Birliği hibe programlarıyla ortak projeler geliştirilebileceğini kaydetti. Alata, turizm konusunda da işbirliği yapabileceklerini vurguladı.
Bremen heyeti daha sonra DİAD, DEGİAD ve DENİB’i ziyaret ederek Denizlili işadamlarıyla görüştü, Denizli ve Bremen’in iş ve yatırım olanakları konusunda bilgi alışverişinde bulundu.