Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, () - KOÇ Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, İnterteks Ford Trucks 4S Plaza açılışı için Gaziantep'e geldi. Ali Koç, 2014 yılı sonuna kadar 125 milyon liralık yatırım yaparak 25 bayi açmayı hedeflediklerini söyledi.
Aydınlar Mahallesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, İnterteks Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dicle, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış öncesi konuşan Mustafa Dicle, Ford Otosan ile işbirliklerinin her geçen gün güçlendiğini belirtti. 3 bin 670 metrekarelik kapalı alana sahip 4S konseptli yeni Ford turcks tesisinin müşterilerin bütün ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitede olduğunu söyleyen Dicle, tesisin bölge halkına hayırlı olmasını diledi.
Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ise yeni 4S konseptli Ford Trucks bayi yatırımlarının kendilerine güç kattığını ifade etti. Türkiye'nin ilk kamyon üreticisi olarak yeni kamyon bayi açılışlarını önemsediklerini ifade eden Koç, "Ford Otosan, kurulduğu günden bu yana Türkiye’de otomotiv sanayinin gelişimi yolunda büyük çabalar sarf etti. 1,1 milyon metrekarelik alana sahip olan ve bin 400 kişiyi istihdam ettiğimiz İnönü Fabrikası’nda 55 yıllık tecrübemizle bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon ve 550 binin üzerinde motor ürettik. İnşaattan nakliyeye farklı segmentlerde tüm müşterilerimize hitap eden geniş, güçlü ve rekabetçi bir ürün gamına sahibiz. Müşterilerimizin taleplerine uygun hızlı ve özel üretim çözümler sağlıyoruz" dedi.
3 KITADA GLOBAL AĞ KURMAYA BAŞLADIK
Yurt içinde pazar paylarını geliştirmeye, dış pazarlarda çeşitlenmeye ve rekabet gücünü artıracak, fark yaratacak yatırımları planlı ve uzun vadeli bir bakış açısıyla gerçekleştirmeye devam ettiklerini kaydeden Ali Koç, "2010 yılında ortağımız Ford Motor Company ile imzaladığımız Global Cargo anlaşması ile Global Cargo Büyüme Stratejisi doğrultusunda Doğu Avrupa, Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere, 3 kıtada toplam 60 ülkenin kamyon satış distribütörlerini atayarak global bayi ağını kurmaya başladık. Yıl sonuna kadar da yurt içinde 125 milyon liralık yatırım yaparak 25 bayi açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde tesisin açılışı gerçekleştirildi. Tesisi gezen Ali Koç, daha sonra Gaziantep'ten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI