ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde geçen yıl düzenlenen 76 ulusal ve uluslararası spor organizasyonu için ilçeye gelen 76 bin 500 kişi, ekonomiye yaklaşık 25 milyon lira katkı sağladı.
Yılda yaklaşık 3 milyon turist ağırlayarak 1 milyar dolar gelir elde eden Alanya, spor organizasyonlarıyla da ülke ekonomisine katkıda bulundu. Alanya 2013 yılında 'Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası' ile başlayan ve 'Türkiye Dalga Sörfü Şampiyonası' ile sona eren 76 spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Alanya'da yıllardır düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, dağ bisikleti, triatlon, plaj voleybolu, sokak basketbolu, plaj futbolu, tekvando ve hentbol turnuvalarına geçen yıl 'Lakros Turnuvası' da eklendi. Spor organizasyonları için ilçeye gelen 76 bin 500 kişi, ilçe ekonomisine yaklaşık 25 milyon lira girdi sağladı.
GEÇEN YIL 76 ORGANİZASYON YAPILDI
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, spor organizasyonları, kamp ve seminerlerin, özellikle 'ölü sezon' denilen kış aylarına denk gelmesi nedeniyle turizme katkı sağladığını söyledi. İlçede 2012 yılında yapılan spor organizasyonu sayısının geçen yıl 76'ya yükseldiğini belirten Tamrak, "Bu organizasyonlar için Alanya'ya 76 bin 500 sporcu, sporcu yakınları, antrenör, hakem, gözlemci, federasyon ve kulüp üyeleri geldi. İlçemize gelenler hem Alanya hem de ülke ekonomisine yaklaşık 25 milyon lira katkı sağladı" dedi.
BU YIL 126 FAALİYET PROGRAMLANIYOR
Alanya'da sporla ilgili yatırımların son yıllarda ivme kazandığına dikkati çeken Tamrak, şunları kaydetti:
"Alanyaspor Kulübü spor turizmi konusunda lokomotif rolü oynuyor. Her yıl 68 spor federasyonundan 50'den fazlası Alanya'da faaliyet yapıyor. Tesislerimizin yeterli olması ve kamu kurum ve kuruluşlarının destek vermesi, faaliyetlerimizi daha sağlıklı yürütmemizi sağlıyor. 2014 yılında 126 spor faaliyeti programlıyoruz. Hedefimiz hem ilçenin tanıtımını yapmak, hem de Alanya'da 7'den 77'ye herkesi sporla buluşturmaktır."
ALANYA'DA 56 KAMP YAPILDI
Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı ise geçen yıl spor organizasyonlarının yanında 56 kamp organizasyonuna da ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte uyum içinde çalışarak yeni spor dallarını ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Kanlı şöyle dedi:
"Turnuva, şampiyona ve kamp organizasyonlarının yanında çok sayıda federasyon ve kulüp de eğitim seminerleri için Alanya'yı tercih ediyor. Sporcularla birlikte, sporcu yakınları, hakem ve gözlemciler de gelerek ilçemizi tanıyor. Spor organizasyonlarının turizme ve ekonomiye katkısı yadsınamaz."