AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataç, "Türkiye’de işsizlik var" deiyenlere inanmadığını söyleyerek, "Türkiye’de kalifiye eleman sorunu vardır. Kalifiye eleman olan her kimlik iş bulabilme imkânına sahip" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataç, Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen 'Uluslararası İşletme Öğrencileri Kongresi'ne katıldı.
Termal Otel’de başlayan kongrenin açılış konuşmasını Organizasyon Komitesi adına İşletme Fakültesi öğrencisi Salih Faruk Cıbız gerçekleştirdi. Yalova Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kurt kongrede 6 farklı ülkeden 130 katılımcı ve 40 bildiri yayınlanacağını belirtti.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise öğrencilere seslenerek, "Buradaki girişimcilikten kazanılan değerler hayata atıldığınızda ölçü olacaktır. Burada kazandığınız bilgi ve beceri sizleri istikbale hazırlayacaktır. Bir öğrencinin başarılı olması için akademik sosyal ve ruhsal zekâsını kullanması gerekiyor. Hayat atıldığınızda da önceliklerinizi belirleyerek onları doğru şekilde sıralamalısınız. Aksi halde çözüm üretemezsiniz. Bu toplantılar hayatta başarıların önceliğidir" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataç da yaptığı konuşmada, kalitenin önemine vurgu yaparak, "Kalite olmadan hiçbir şey olmuyor. İşveren ve çalışan tarafına baktığınız zaman masanın bir tarafı var bir de öbür tarafı var. İşveren olduğunuz zaman başarılı olmak zorundasınız ve dünya ile rekabet durumundasınız. Rekabet edemezseniz ayakta duramazsınız. Dünyanın gelişen şartlarına göre, teknolojinin gelişen şartlarına göre kendinizi ayarlayamazsanız, yoksa ayakta duramazsınız. Yönetici veya çalışan pozisyonunda olduğunuz zaman da kaliteli bir yönetici ve kimlik olmak zorundasınız. Eğer o kaliteyi kendinizde bulamıyorsanız, kendinizi yetiştiremediyseniz 'Üniversiteyi bitirdim, ya ben iş bulamıyorum' dersiniz, bulamazsınız" dedi. '
NE İŞ OLSA YAPARIM DİYENDEN HİÇBİR ŞEY OLMAZ'
Türkiye’de işsizlik olmadığını savunan Ataç, şöyle devam etti:
"Türkiye’de işsizlik var diyenlere inanmayın. Türkiye’de kalifiye eleman sorunu vardır. Kalifiye eleman olan her kimlik iş bulabilme imkânına sahip. 'Ne iş olsa yaparım ağabey' diyen insanlardan hiçbir şey olmaz. Biz milletvekiliyiz, siyasetçiyiz. 37 yıldır siyaset yapıyorum, yaşım 57. Her tür arayan insanlar gelirler, giderler. 'Ne iş yaparsın?' diye sorduğumuz zaman, 'Valla vekilim ne iş olsa yaparım' derler. Bunu diyen insandan hiçbir şey olmaz. Bir şeyi çok iyi yaparak, 'İyi çay demlerim, iyi yemek yaparım, iyi ütü yaparım, iyi araba kullanırım, iyi bilgisayar kullanırım, iyi boya yaparım' gibi bir şeyi söylemek gerekiyor. Her şeyin iyisi olabilmek. Bunu yaptıktan sonra başarısız olma şansınız yoktur, mutlaka başarılı olursunuz."
Öğrencilere başarılı insan biyografilerini okuma tavsiyesinde bulunan Ataç, "Bir insanın başarılı olması birkaç üniversite bitirmekten geçmiyor. Tam tersine ben de varım diyebilmekten geçiyor. Farkındalığı meydana getirmekten geçiyor. Bizim öğrencilik yıllarımızda yanı başımızdaki şehri dahi görme fırsatı bulamıyorduk. Bugün internete dokunduğunuz zaman dünyanın her tarafını gezebiliyorsunuz. Ben 19 yaşıma kadar İstanbul’u görmemiştim. 19 yaşıma kadar Elazığ’ın dışında bir il de görmemiştim. Bugünkü gençlerimiz şanslı" dedi.

SG(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)