İSTANBUL () - BANKALAR arası piyasada dolar güne yükselerek başladı. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artışı konusunda daha etkin bir tutum izleyeceğine ilişkin işaret vermesinin ardından dolar 2.22 lira düzeylerinden 2.24 liranın üzerine çıktı. 

ABD MErkez Bankası'nın, faizlerin sabit tutulduğu aylık toplantısının ardından açıklama yapan FED Başkanı Janet Yelen, bankanın piyasalara para pompalama programını bu yıl sonbaharda sonlandıracağını ve ardından altı ay kadar sonra da faiz oranlarını yükseltmeye başlayabileceğini söyledi.

FED toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada ise, tahvil alım yoluyla piyasalara verilen para miktarının aylık bazda 10 milyar dolar daha düşürülerek 65 milyar dolardan 55 milyar dolara indirildiği duyuruldu. FED, faizler konusunda izlenen politikada belirleyici olarak alınan yüzde 6.5 işsizlik oranı eşiğini de kaldırdığını açıkladı. 

FED'in kararı öncesi 2.2245 lira düzeyinde işlem gören dolar, gece 2.2450'ye kadar yükseldikten sonra yeni güne 2.2410 liradan başladı. Yarı yarıya dolar ve eurodan oluşan sepet bazında lira da 2.6690 düzeyinden işlem gördü.