ÇANAKKALE’nin önemli markalarından Tahsildaroğlu Süt Ürünleri A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı 82 yaşındaki Selman Tahsildaroğlu, başarısının sırlarını işadamlarıyla paylaştı. 5 yıldan bu yana kurumlar vergisi rekortmeni olan Tahsildaroğlu, "Ceketimi 4-5 yılda bir yenilerim. Ama vergimi asla ihmal etmedim, severek verdim" dedi.
Selman Tahsildaroğlu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) kasım ayı olağan meclis toplantısının konuğu oldu. ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’ndeki toplantıda ÇTSO Başkanı Bülend Engin ile yönetim kurulu ve meclis üyelerine seslenen Tahsildaroğlu, başarıya giden yolunu işadamlarıyla paylaştı, öğütler verdi. 1980 yılında İstanbul’dan Çanakkale’ye geldiğini ve küçük bir mandıra kurup süt üretimine başladığını belirten Selman Tahsildaroğlu şunları söyledi:
"Çalışkanlık, dürüstlük, sebat, sabırla bugünlere geldik. Yerimizde saymadık. Korkmadık. Ne bankalara ne tüccarlara bağımlı olduk. Borç nedir bilmeyiz. Birlik olarak çalıştık. Birlikten kuvvet doğar. Yardım beklemek insanların temelidir. Ama teşviklerle tembelleşirsiniz. Kazanılmamış bir parayı cebinizde gördünüz zaman çok çabuk harcarsınız. Dikkat edin teşvikle kurulan müesseselerin yüzde 50’si batıyor. Hazır para gelsin taraftarı hiç değilim. Teşvik alacağınıza daha çok çalışmaya yönelin, yöneltin. Bir insan çalışırsa yaratır. Kalitemizden hiç ödün vermedik. Bütün işçilerimiz sigortalı. Bugüne kadar vergilerimi hiç aksatmadım. Ceketimi 4-5 yılda bir yenilerim. Ama vergimi asla ihmal etmedim, severek verdim. Yaşım 82. En büyük eğlencem, en büyük zevkim işimdir."