ÜNİVERSİTE Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP), 7'nci Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Kongresi Kayseri’de başladı. Etkinlikler süresince Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) 28'inci toplantısı ile 88 projenin yer aldığı, 20 üniversite ve TÜBİTAK’ın katıldığı Proje Park-14 sergisi de açıldı. Etkinlikler sırasında Erciyes Üniversitesi Teknopark’da yapılan ve Amerika’da kendi dalında ilk 6 içine giren insansız hava aracı (İHA) dikkati çekti.
Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) düzenlenen üç ayrı etkinlik Sabancı Kültür Sitesinde, Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşu ile başladı. ERÜ Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, "Üniversite sanayi işbirliğinin yaygınlaştırılması, ülkemizin rekabet gücüne katkı sağlanmasına, üniversitelerde teknoloji transfer makenizmalarının geliştirilmesi için ÜSİMP, 7'nci Ulusal Kongresi, sanayinin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, kamu kuruluşlarının temsilcilerinin katılımını Kayseri’de sağlamıştır’’ dedi.
ERÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Abdulhakim Çoşkun da, "Üniversite-sanayi işbirliğinin yoğun olarak ele alındığı kongrede teknolojik girişimcilik, teknolojik sanayileşmeye konusu ağırlıklı olarak görüşülecek. Teknolojik girişimcilikteki doğrular ve yanlışlar ulusal boyutlarda derinlemesine tartışılacak. ÜSİMP 7'nci Ulusal kongresi ile Mühendislik Dekanları konseyi ile ulusal çapta 88 Ar-ge projesinin sergilendiği Proje Park-2014 proje pazarı da aynı güne denk getirilerek üçlü bir etkinlik yapıldı’’ diye konuştu.
7'nci Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri kongresi onur ödülü, Amerika Drexel Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Banu Onaral’a verildi. Kongre çalışmaları cumartesi günü sona erecek. Bu arada, 20 üniversitenin, TÜBİTAK destekli 88 eserin yer aldığı proje pazarı da Sabancı Kültür sitesi salonunda açıldı.Sergide ERÜ Teknopark tarafından imal edilen ABD’de, İHA’lar arasında teknik özellikleri açısından 6'ncı sırayı alan, havada yarım saat kalabilen İnsansız Hava Aracı ilgi çekti.


OE,DÖ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)