Target, mağdur müşteri sayısının aslında 70 milyon olduğunu bildirdi.

ABD'de mağazalarını tercih eden 40 milyon kişinin banka ve kredi kartı bilgilerinin çalındığını açıklayan perakende devi Target, yapılan soruşturmanın, mağdur müşteri sayısının aslında 70 milyon olduğunu, çalınan veriler arasında, adres, telefon ve elektronik posta gibi kişisel bilgilerin de yer aldığını ortaya çıkardığını açıkladı.

Target üst yöneticisi Gregg Steinha, gazetecilere, ABD'nin en büyük veri hırsızlıklarından biriyle ilgili açıklamada bulundu. Soruşturmanın, mağdur müşteri sayısının 70 milyon olduğunu ortaya koyduğunu belirten Steinha, çalınan veriler arasında kişisel adres ve telefon bilgilerinin de yer aldığını söyledi. Yeni bir hırsızlığın söz konusu olmadığının altını çizen Steinha, gelişmelerden üzgün olduğunu ifade ederek, durumu "sinir bozucu" olarak niteledi.

ABD'nin en yoğun alışveriş döneminde 27 Kasım ile 15 Aralık arasında Target'in sistemine giren hırsız, müşterilere ait bilgileri ele geçirmişti. Milyonlarca kişinin verilerinin çalınması, Target müşterileri arasında paniğe neden olmuştu.