BURSA, () - BURSA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) 16 makro projesi arasında bulunan Ticari Safari Projesi kapsamında, 43 ülkeden 340'a yabancı iş adamı Mobilya, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı için Bursa'ya geldi.BTSO, Küresel Fuar Acentesi, Sektörel Konseyler, BTSO Üniversitesi ve Gökmen Projesi kapsamında oluşturulan 'Kümelenme' çalışmaları ardından 'Ticari Safari Projesi'ni de başlattı. 
Yabancı işadamlarını Bursa iş dünyası ile buluşturarak, kent ekonomisine ivme kazandırmayı hedefleyen BTSO, Ekonomi Bakanlığı'nın da desteği ile Bursa'da ilk alım heyetini ağırlıyor. Ticari Safari Projesi kapsamında 43 ülkeden 340'a yakın yabancı işadamı bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen Mobilya, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı'na (MODEKS 2014) katılarak, Bursa mobilya pazarını mercek altına aldı.
Azerbaycan, Cezayir, Beyaz Rusya, Gürcistan, Güney Kore, İspanya, İran, Irak, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Kazakistan, Yunanistan, Kırgızistan, Cezayir ve Çin gibi ülkelerden gelen alım heyetleri ile BTSO 28, 29 ve 34'üncü komite üyeleri, düzenlenen toplantılarda işbirliği ve ticaret konularını görüştü.
MAKRO PROJELER HAYATA GEÇİYOR, BURSA KAZANIYOR
Ticari Safari Projesi'nin tanıtım toplantısı, Almira Hotel'de yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bugün startını verdiğimiz Ticari Safari Projemiz 16 makro projemiz içinde en önemlilerinden biri. Özellikle Bursa'nın sadece ihracat dış ticaretine değil aynı zamanda da kentin ekonomisine turizm sektörüne, hizmet sektörüne ciddi anlamda katkı koyacak önemli bir proje" dedi.
43 ÜLKEDEN 340 ALICI AĞIRLANIYOR
Projenin en önemli hedefleri arasında yurt dışı pazarlarındaki önemli alıcıları Bursa'ya getirmek olduğunu ifade eden Burkay, proje sayesinde kentin ticari hacmini artırmayı amaçladıklarını vurguladı. MODEKS 2014 Fuarı'na 43 ülkeden yaklaşık 340 alıcının getirildiğini belirten Burkay, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde BTSO'nun 28, 29 ve 34'üncü komite üyeleri ağırlıklı olmak üzere iş dünyası temsilcilerini alım heyetleriyle buluşturduklarını kaydetti. Firmaların bu görüşmelerde ciddi iş bağlantıları kurduklarını belirten Burkay, şunları ifade etti:
"Bursamızın ürün çeşitliliği ile birlikte pazar çeşitliliği de sağlaması gerekiyor. Projemiz, özellikle Bursa'daki fuarlara yurt dışından ziyaretçilerin gelmesi, bu fuarların tutması ve geliştirilmesini de ciddi anlamda destekliyor."
EN BÜYÜK İTHALATÇILAR DAVET EDİLDİ
Ticari Safari Projesi için yaklaşık 3 aydan bu yana yurt dışındaki ticari müşavirliklerle organize biçimde çalıştıklarını söyleyen Burkay, "Ticari müşavirliklerimizden görev yapmış oldukları ülkelerde bu sektörlerdeki en büyük ithalatçıların listesini çıkardık. Onları Bursamıza davet ettik. Masraflarının büyük kısmını Ekonomi Bakanlığı, TÜYAP ve BTSO ortaklığıyla karşıladık" dedi.
YABANCI YATIRIMCILAR PROJEDEN MEMNUN
Ticari Safari Projesi kapsamında Bursa'ya Irak'tan gelen firmalardan birinin yetkilisi Mohamad Akrm, Bursa'nın mobilya anlamında önemli bir merkez olduğunu belirterek, Ticari Safari Projesi kapsamında yapılan iş görüşmelerinin olumlu yönde geçtiğini söyledi. Bursa'da iş birliği açısından önemli imkanların olduğunu kaydeden Akrm, "Bursa'da bizi çok güzel ağırladılar. Faydalı iş görüşmeleri yaptık" dedi.

NG(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)