ŞANLIURFA’da, 350 kişiye istihdam sağlayan ve 40 milyon liraya mal olan çağrı merkezi hizmete açıldı.
GSM firmasi Vodafone tarafından Ertuğrul Gazi Mahallesi’ne kurulan çağrı merkezinin açılış törenine; Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Kurul Üyesi Galip Zerey, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ile davetliler katıldı. Şanlıurfa’da işsizlik oranın azaltılması ve istihdama destek olunması amacıyla 40 milyon liralık bir yatırım yapıldığını belirten BTK Üyesi Zerey, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çağrı merkezlerinin bu illere istihdamı artırıcı ve ekonomiyi hızlandırıcı yönde çok önemli katkıları olduğu kanaatindeyiz. Vodafone'un da bir işletmeci olarak Türkiye'de olması bizi memnun ediyor. Şanlıurfa Çağrı Merkezi'nin de çok önemli katkıları olacağına inanıyoruz" dedi.
'BUGÜNE KADAR 12 MİLYAR YATIRIM YAPILDI'
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ise Şanlıurfa’da yapılan yatırımla dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunmayı ve Türkiye'yi daha donanımlı bir geleceğe taşımayı amaçladıklarını söyledi. Öğüt, "Bugüne kadar ülkemize yaptığımız yatırımlarımız 12 milyar lirayı aştı. Büyüme grafiğimiz ve artan abone sayımıza paralel, müşteri ihtiyaçlarına cevap verebilmek için bu alandaki yatırımlarımızı artırıyoruz. Çağrı merkezlerimizi aynı zamanda kurumsal sorumluluğumuzun bir parçası olarak değerlendiriyor ve Anadolu’da istihdama katkı sağlamak üzere bir fırsat olarak görüyoruz" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından bin 400 metrekarelik alanda çalışan çağrı personellerin yanına geçen davetiler, ilk telefon kayıtlarını aldı.