TURKCELL'in iletişim sponsorluğunda Antalya'da gerçekleştirilen Growtech Eurasia Tarım Fuarı'nda tarımsal üretimde teknolojinin önemini gösteren Turkcell Çiftçi Birliği ve Turkcell Tarım Doktoru Servisi'nin tanıtımı yapıldı.
Turkcell Bireysel Pazarlama Direktörü Alper Ergenekon, çiftçi müşterilerine çok büyük önem verdiklerini söyledi. Türkiye'de 3.4 milyon çiftçinin 2.9 milyonunun cep telefonu kullandığını belirten Alper Ergenekon, bunların ilk tercihinin Turkcell ve kullanıcı sayısının 1.3 milyon olduğunu dile getirdi.
Turkcell Çiftçi Birliği programına Türkiye'deki he üç çiftçiden birinin üye olduğunu aktaran Ergenekon, teknolojinin gücüyle hayatlarını kolaylaştırma ve verimliliği artırmayı amaçladıklarını kaydetti. Ergenekon, dünyada bir ilk olan Turkcell Tarım Doktoru ile her tarlaya ve ürüne özel çözümler sunduklarını da açıkladı.
Turkcell olarak, Türkiye çiftçisinin hayatına ve işine değer katmak için gereken tüm desteği vermeye devam ettiklerini belirten Ergenekon, "Üyelerimize sürpriz hediye ve indirim fırsatlarının yanı sıra, bereketli tarife ve verimini artıran çözümler sunuyoruz" dedi.
KURU ÜZÜMDE TEK HASATTA 32 BİN LİRA KAR ETTİ
Turkcell Tarım Doktoru'nun, her çiftçinin kendi tarlasına ve ürününe özel çözümler getirdiğini vurgulayan Ergenekon şöyle devam etti:
"Dünyada bir ilk olan Tarım Doktoru servisimizle, toprak analizinden ekim planlamasına, ilaçlamadan yetiştiriciliğe, 7/24 destek hattına ve saha ekiplerine kadar tüm tarım değer zincirinde tek noktadan fayda sağlıyoruz. Örneğin Manisalı bir kuru üzüm üreticisi olan Hasan Zoplan'ın hikayesi çok çarpıcı. Kendisi yıl boyunca Tarım Doktoru'nu kullanmış, don tehlikesi uyarılarımız ve ilaçlama tavsiyelerimizi uygulayarak normalde köyünün 1 dekarda kuru üzüm rekoltesi 300-400 kg civarındayken, dekar başına 650 kg kuru üzüm elde etmiş. Ürünündeki yüzde 63'lük artışla da 32 bin TL daha fazla gelir elde ederek kendine bir ticari araç almış. Bunun gibi hikayeler Turkcell Çiftçi Birliği'nin sunduğu imkân ve avantajları gün geçtikçe daha da ileri taşımak için bize güç veriyor. Turkcell olarak ekimden hasada çiftçimizin yanındayız."
AKILLI TARIM ÇÖZÜMLERİ
Turkcell'in 'Akıllı Tarım' çözümleri kapsamında sunduğu 'Sera Takip' çözümüyle çiftçilerin tarım alanlarının sıcaklık ve nem seviyelerini uzaktan takip edebildiğini, seralarına gitmeden iklimlendirme ünitelerini çalıştırarak gerekli ısı seviyesini sağlayabildiğini aktaran Ergenekon, şöyle konuştu:
"Böylece verimliliğin artmasını sağlayabiliyorlar. Sulama pompalarının da araziye gitmeden açılıp kapanmasını ve tüm operasyonların merkezden yönetilmesini sağlayan çözümlerle doğru zamanda ve optimum seviyede toprak neminin sağlanması da yine Turkcell ve iş ortaklarının oluşturduğu çözümlerle mümkün. Kümes takibi hizmetini kullanan tavuk çiftlikleri, Turkcell ve iş ortaklarının sıcaklık takip ürünlerinin konumlandırılmasıyla, gerekli durumlarda yetkili kişilere SMS veya çağrı merkezleri üzerinden alarm iletimiyle mevcut iklimlendirme sistemlerinin kontrolü sağlanabiliyor. Böylece kümeslerde civciv ölümlerinin önüne geçiliyor, kontrol ve verimlilik artıyor. Ayrıca büyükbaş hayvanların adım sayısı, kızgınlık dönemi tespiti için büyükbaş hayvan adım ve lokasyon takibi, sütün miktarı ve kalitesi hem de sütle ilgili hayati değerlerin yakından izlenmesine olanak sağlayan süt ölçüm ve takip çözümleri de yer alıyor. Balık çiftliklerine yerleştirilen sensörler ve M2M cihazları sayesinde sıcaklık, sudaki oksijen miktarı, tuzluluk, suyun bulanıklığı, pH ve amonyak miktarı gibi parametrelerin anlık olarak takip edilebilmesine ve gerekli alarm durumlarında hızlı önlemler alınabilmesine olanak sağlayan balık çiftliği takibi de Turkcell'in sunduğu çözümler arasında bulunuyor."