Nermin UÇTU/MANİSA, () - MANİSA'nın Yunusemre İlçesi Dericiler Sitesi'nde 3 aydır ücretlerini alamadıklarını iddia eden 8 işçi, 5 günden bu yana fabrikada yatıp kalkarak eylem yapıyor. İşverenin haklarını gasp ettiğini öne süren işçiler, ellerindeki benzin bidonlarını göstererek sabırlarının taştığını söyledi.
Manisa'da Dericiler Sitesi'nde 2004 yılından bu yana faaliyet gösteren ham deri fabrikasındaki 8 işçi 3 aydır ücretlerini alamadıklarını öne sürerek fabrikada eylem yaptı. 5 günden bu yana fabrikada yatıp kalkan işçiler işverenin ücretlerini vermediğini ve kendilerini yıldırmaya çalıştığını iddia etti. Fabrika önünde benzin bidonları ile bekleyen işçilerden Onur Gök, "Gerekirse benzin döküp kendimizi yakarız. Bu firmada yıllardır emek vermiş insanlarız. 3 aydır ücretlerimiz ödenmiyor. Prim paraları, kıdem tazminatı hiçbiri ödenmedi. Fabrikada yatıyoruz kalkıyoruz. Ama sesimizi kimseye duyuramadık. Cebimizde icra kağıtlarımız var. İcralık olduk, evimize ekmek götüremiyoruz. Hakkımız gasp ediliyor. Devletten yardım istiyoruz" diyerek isyan etti.
FABRİKADA YATIP KALKIYORLAR
Fabrikadan yaklaşık 10 bin liralık alacağının olduğunu dile getiren Gök, "10 yıldan bu yana burada çalışan insanlar var. Onların neredeyse 30 bin lira alacakları var. Hukuksal açıdan başvuru yapmadık. Çünkü hukukun bizim yanımızda olacağına inanmıyoruz. 'Paranızı vereceğim' diyor ama belli bir zaman vermiyor. Üretimi durdurdu. Hakkımızı savunmak için burada yatıp kalkıyoruz" dedi.
Diğer işçilerden yaklaşık 30 tanesinin haklarını alamayacaklarını düşündükleri için çekip gittiklerini söyleyen Mehmet Ali Karaoğlan, başlangıçta yaklaşık 40 kişi olduklarını ama şimdi 8 kişi direndiklerini kaydetti. Her şeyi göze aldıklarını ve gerekirse kendilerini yakacaklarını ifade eden Karaoğlan, "Hak hukuk arıyoruz, hakkımızı gasp edemezler. Bizim çekip gideceğimizi düşünüyorlar. Ama yılmayacağız" diye konuştu.
Ücretlerini alamadıklarından dolayı icralık olduğunu söyleyen Onur Gök'ün derdini anlattığı sırada postayla yeni bir icra kağıdı geldi. Mağdur işçi icra kağıdını göstererek seslerinin duyulmasını istedi.

FOTOĞRAFLI