ANFAŞ 25'inci Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Hotel Equipment), Antalya Expo Center'da başladı.
Fuarın bugün saat 11.00'de düzenlenen açılış törenine Vali Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Vali yardımcıları Recep Yüksel ve Halil Serdar Cevheroğlu, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Expo Genel Sekreteri Selami Gülay ile çok sayıda davetli katıldı. 22- 25 Ocak tarihleri arasını kapsayan düzenlenecek Hotel Equipment Fuarı, 25'inci yılını da kutluyor.
400 KATILIMCI
25 yıl önce yeni yapılmakta olan otellere mal ve hizmet satmak isteyen yaklaşık 40 katılımcı firma ile 3500 metrekarelik alanda açılan Hotel Equipment Fuarı, geçen yıllarda Türk turizminin gelişimiyle birlikte 10 kat büyüdü. Bu yıl fuarda 400 katılımcı firma 35 bin metrekarelik alanda stand açtı.
2014 HEDEFİ 13 MİLYON
Fuarda beklenilen 2 milyar dolarlık ticaret hacminin önemine değinen Vali Sebahattin Öztürk, artık Antalya'nın bir dünya şehri olduğunu ve Türkiye'de de İstanbul'la yarıştığını kaydetti. Bu yıl 12 milyon turist ağırlandığından söz eden Vali Öztürk, 2014 yılı hedefini ise 13 milyon turist olarak açıkladı. Öztürk, “Her yıl hem yenileme hem de yeni yatırımlarına ihtiyacımız var ve bunun için otel ekipmanlarının önemli bir yeri var. Her şeyin en güzeli ve yenisi Antalya'da olmalıdır" dedi.
HER KÖYE BİR OTEL
Fuarın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bir ay önce Antalya düzenlenen bir ankette 'bu şehirde yaşamaktan mutlu musunuz?' diye yöneltilen soruya yüzde 88'inin 'mutluyuz' diye yanıt verdiğini söyledi. Bunun daha da artması için kış turizminin geliştirilmesi gerektiğine değinen Akaydın, "Antalya'nın 538 köyü ve bir o kadar da 5 yıldızlı oteli var. Bu köylerdeki ekolojik turizmin geliştirilmesi için her otelin bir kardeş köy seçme projesi hayata geçirilmeli. Yine Antalya turizmi açısından hızlı tren projesi çok önemli ve Antalyalılar olarak bunun için merkezi hükümete baskı yapmalıyız" diye konuştu.
2 MİLYAR DOLAR
Fuarı dört gün süresince 35 bin sektör profesyonelinin ziyaret etmesini beklediklerini belirten Antalya Fuarcılık A.Ş. (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, profesyonel ziyaretçi katılımının bu denli yüksek olduğu Hotel Equipment Fuarı'nda, otellerin üst düzey yöneticilerine yönelik VIP görüşmelerin de gerçekleştirileceğini ve fuardaki ticaret hacminin 2 milyar dolar olarak düşünüldüğünü söyledi.
Fuara bu yıl 20 ülkenin kültür ve tanıtma ataşelerinin de katılımının gerçekleştiğini belirten Çalık, İran, Irak, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Hırvatistan, Makedonya, Arnavutluk, Hindistan, Kazakistan, Kuveyt, Ürdün, BAE, Katar, Yemen, Macaristan, Özbekistan ile Avrupa ülkelerinde yapılan yoğun katılımlar sonucunda zincir oteller ve 5 yıldızlı otellerin yöneticilerinden oluşan heyetler fuarda yerini aldıklarını söyledi. (FOTOĞRAFLI)