TURİZMDE her yıl büyüyerek dünyanın en iyi üç kenti arasında yer alan Antalya'da 2014 yılı hedefi, 13 milyon turist olarak belirlendi. Vali Sebahattin Öztürk'ün açıkladığı 13 milyon rakamına turizm sektörü de destek verdi.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün, ANFAŞ Hotel Ekipmanları Fuarı açılışında 2014 yılına ilişkin ortaya koyduğu turizm hedefleri, sektör tarafından da benimsendi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, en son Hollanda- Amsterdam'da katıldıkları fuarda 2014 yılına ilişkin ilk verileri aldıklarını belirterek, Avrupa pazarındaki büyüme beklentisinin bu yıl yüzde 7-8 civarı olduğunu söyledi. Bu fuarda edinilen gözlemlere göre artışın bu seviyelerde gerçekleşmesini beklediklerini ve 13 milyon hedefine ulaşılabileceğini belirten Hacısüleyman, “Daha pozitif bir dönem içindeyiz. 2014 yılı için Vali beyin bahsettiği 13 milyon rakamına katılıyoruz" dedi.

2013 yılında büyüme hedefi olarak yüzde 5-8 arası bir hedef koyulduğu ve bu hedefe hem de üst limitten ulaşıldığına dikkat çeken Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, bu yıl da aynı hedefleri öngördüklerini, bir anormallik yaşanmadığı takdirde 13 milyon rakamına ulaşılmasının sözkonusu olduğunu dile getirdi.

OCAK KÖTÜ BAŞLADI

Öte yandan sektörde Ocak ayının ilk 20 günlük verileri ise geçen yılın aynı tarihlerine oranla yaklaşık yüzde 5'lik düşüşle gerçekleşti. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün Antalya ve Gazipaşa havalimanlarına inen yolcu sayı verilerine göre 1-20 Ocak tarihleri arasında 68 bin 459 turist geldi. Geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 5'lik düşüş yaşandı. (FOTOĞRAFLI)