Gümrük ve Ticaret bakanı Nurettin Canikli, Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet’in konuğu oldu. Ekonomiyle ilgili çok önemli bilgiler verdi.
 
120 BİN YENİ İSTİHDAM
 
Doğrudan iş- kur üzerinden 120 bin kadroyu devreye sokuyoruz. Birkaç hafta içeresinde çalışmalar başlayacak ve işe alımlar bitmiş olacak. Hemen ekonomiye ve işsizlik rakamlarına yansıyacak. 120 bin kişinin özelliği gelir düzeyi düşük insanlar ve bunlar da gelirlerini harcayacaklar ve ekonomiye katılım sağlanmış olacak.
 
1,5 MİLYON İSTİHDAM
 
Türkiye ekonomisi 2014 yılında, kötü denen bir dönemde 1,5 milyon istihdam ve yeni iş alanları oluşturdu diyen Bakan Canikli, bir ekonomi için en zor konulardan bir tanesi iş alanları oluşturmak
İstihdam oluşturmak. Avrupa 1,5 milyonluk istihdamı 5 yılda oluşturamaz” dedi.
 
YENİ İSTİHDAM PAKETİ
 
Özel yatırımlara önem verdiklerini ifade eden bakan Canikli,” yatırımların durmaması gerekiyor sürekliliğin sağlanması gerekiyor. Kamu gerekli yatırımları yapıyor ama büyümenin motoru özel sektördür.  Bunları da teşvik etmek gerekiyor. Alınan kararların önemli bir bölümü de özel sektöre yönelik. Yani yatırımcının yatırım maliyetlerini azaltıyoruz.
 
İŞSİZLİK NEDEN YÜKSEK?
 
İşsizliğin yüksek olmasının nedenlerini de açıklayan gümrük ve ticaret bakanı Nurettin Canikli işgücüne katılım oranının sürekli yükselmesine dikkat çekti.”  2002 de işgücüne katılım oranı yüzde 44 civarındaydı şu anda yüzde 55 civarında bunun anlamı şu; toplumun büyük kısmı işgücü piyasasına talep olarak girmiyordu iş aramıyordu, çalışmıyordu, çalışmak istemiyordu o nedenle toplam istihdam oranı yüzde 44’tü. Kadınlar ve gençler iş gücüne katılımı artması bu oranları yüzde 55’e çıkardı.