İSTANBUL, () İSTANBUL Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri'nin (İMMİB) bu yıl yedincisini düzenlediği İhracatın Yıldızları ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye’nin 2013 yılında gerçekleştirdiği ihracattan en çok payı alan şirketlere dağıtılan 168 ödülden 12’si madencilik sektöründe faaliyet gösteren şirketlere gitti.

Türkiye çapında Genel Sekreterlik bazında 40 milyar doları aşkın ihracatı ile en yüksek ihracatı gerçekleştiren İMMİB bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB); 2013 yılında ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 20.67 artışla 5 milyar 43 milyon dolara yükseltti. Madencilik sektöründe en çok ihracat yapan 12 firma "İhracatın Yıldızları Töreni"nde ödüllerini aldı.

Madencilik sektörünün kazananları ödüllerini, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye İhracatçıları Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Can Çoker'in elinden aldı.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Can Çoker, "İMMİB'in en çok ihracat gerçekleştiren şirketlere dağıttığı ödüllerden 12'sini almaya hak kazanan Birlik firmalarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. İMİB olarak önümüzdeki yıllarda da ihracatta elde edeceğimiz başarı ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.