ANTALYA'nın turizm geliri Ekim ayında artış gösterdi. Bu yıl 1 Ocak- 31 Ekim tarihleri arasında, Antalya'ya havayolu ile gelen turist sayısı 10 milyon 880 bine ulaştı. Kasım ayının ilk haftasında, sadece Antalya ve Gazipaşa havalimanları aracılığıyla Antalya'ya gelen turist sayısının 11 milyon rakamını aşması bekleniyor.
Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin neredeyse yarısının misafir edildiği Antalya, Ekim ayında olumsuzluklara rağmen büyüme oranlarını artırdı. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, Ekim ayı itibariyle Antalya ve Gazipaşa havalimanlarına inen yolcu sayıları toplamı, yüzde 19.1 artışla 1 milyon 157 bin 828 olarak gerçekleşti. Bu iki havalimanına, 1 Ocak- 31 Ekim tarihleri arasında inen yolcu sayısı yüzde 8'lik artışla 10 milyon 880 bin 230'a ulaştı. Kasım ayının ilk haftasında, sadece Antalya ve Gazipaşa havalimanları aracılığıyla Antalya'nın ağırladığı turist sayısının 11 milyon rakamını aşması öngörülüyor.
BEKLENTİLER GERÇEKLEŞİYOR
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, sektördeki rakamların beklentiler doğrultusunda gittiğini söyledi. Sezon başında Antalya için yüzde 5-8 aralığında, Türkiye için de 2 haneli büyüme beklendiğini belirten Ayık, Ekim sonu itibariyle beklentilerdeki gibi Antalya'da yüzde 7, Türkiye'de 2 haneli büyüme olduğunu kaydetti. Antalya'nın sezon sonundaki büyüme rakamının yüzde 8'i bulabileceğini dile getiren Osman Ayık, "Bence çok iyi bir rakam. 2013 yılı beklentiler doğrultusunda giden iyi bir yıl olacaktır" dedi.
GEZİ VE SURİYE
Gezi olaylarının etkisinin İstanbul'da görüldüğünü ancak çok hızlı bir toparlama ve geri dönüş gerçekleştiğini belirten Osman Ayık, kıyılardaki etkisinin ise sadece bir miktar Temmuz ayında olduğunu söyledi. Suriye konusundaysa Ayık, kıyı turizmi için olumsuz gelişme yaşanmadığını, sektör olarak beklentilerinin savaş gerektirecek şartlar oluşmadan bu sorunun barışçıl yollarla çözümü noktasında olduğunu ifade etti.
MISIR'IN TURİSTİ BİZE GELDİ
Mısır ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan olayların Türkiye'de oluşan rakamlar açısından olumlu etkileri bulunduğundan bahseden TÜROFED Başkanı Ayık, "Orada bir potansiyel var. Hem Avrupa hem de Rusya'nın da içinde bulunduğu Bağımsız Devletler Topluluğu  ülkelerinden. O potansiyelin, o bölgelere gidemeyen kısmı İspanya, Yunanistan, Türkiye ve İtalya gibi ülkelere dağılıyor. Herkes belli miktarda bundan pay aldı. Ancak Mısır operasyonları tekrar başlıyor. Var olan potansiyel tekrar oraya doğru kayacak. Yılın kalan bölümündeki beklentimiz kendi potansiyelimiz doğrultusunda gidecek" diye konuştu.