ZONGULDAK'ta 'Kütüphane Haftası' etkinlikleri kapsamında ilk ve orta okul öğrencileri Madenci  Anıtı önünde kitap okudu. Bülent Ecevit Üniversitesi'nde ise Karaelmas Kitap Kulübü'nce de aynı etkinlik düzenlendi. Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri de kampusteki ağaçlara ve voleybol sahasındaki filelere, şair ve yazarların sözleri ile şiirlerinin yazılı olduğu kağıtları astı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Kütüphaneciler Derneği'nin düzenlediği, '81 ilde kitap okuyoruz' etkinliği için Madenci Anıtı önünde toplanan ilk ve ortaokul öğrencileri, Valilik önüne kadar yürüdü. Öğrenciler, Valilik merdivenlerine oturup yanlarında getirdikleri ve İl Halk Kütüphanesi'nden verilen kitapları okudu. Rüzgar nedeniyle üşüdükleri gözlenen öğrenciler, 30 dakika kitap okumalarının ardından etkinlik sona erdi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, insanlarda okuma alışkanlığını kazandırmak için bu etkinliği yaptıklarını söyledi. Kitap okuma alışkanlığının gün geçtikçe azaldığını ifade eden Kasap, "Okuma alışkanlığımız televizyon ve bilgisayarlardan dolayı biraz azalmaya başladı. Biz bunları eskiye çevirmeye çalışıyoruz" dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi'nde ise Karaelmas Kitap Kulübü'nce de aynı etkinlik düzenlendi.  Karaelmas Kitap Kulübü üyeleri, etkinlik kapsamında kampüsteki ağaçlara ve voleybol sahasındaki filelere, Cemal Süreyya, Necip Fazıl Kısakürek ve Nazım Hikmet Ran gibi şair ve yazarların sözleri ile şiirlerinin yazılı olduğu kağıtlar astı. Öğrenciler daha sonra hep birlikte voleybol sahasına oturup kitap okudu.

DS,GG(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)