YÜZÜNCÜ Yıl Üniversitesi (YYÜ), İlahiyat Fakültesi'nde 50 öğrenci kapasiteli 'Arapça Dil Laboratuarı' açıldı. Öğrenciler burada Arapça başta olmak üzere birçok alanda eğitim görecek.
YYÜ, Türkiye'de çok az üniversitede bulunan 'Arapça Dil Laboratuarı'nı açtı. YYÜ Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, 2 derslikte 50 kullanıcı kapasiteli ve son teknolojiyle donatılmış sınıflarda, öğrencilerine birebir, grup veya internet aracılığıyla farklı üniversitelerin aynı dil eğitimini paylaşabilme imkanı sağladı. Laboratuarın açılış kurdelesini kestikten sonra derslikleri gezerek bilgi alan Rektör Prof.Dr. Peyami Battal, sistemin işleyişini oturduğu yerden test ederek, öğrencilerle avantajlarını paylaştı. YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin daha iyi eğitim alması amacıyla güzel bir sistem kurduklarını, daha önce de 10 bilgisayar laboratuarı kurduklarını söyledi. Rektör Prof.Dr. Battal, şöyle konuştu:
"Öğrencilerimize laboratuarlarımızda uygulamalı eğitim vermeye çalışıyoruz. Tek amacımız, tek hedefimiz; öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmek. Bu anlamda da son 3 yıl içerisinde önemli adımlar attık. Bu adımlarımızın neticesini de biz öğrencilerimizin geri dönüşlerinden alıyoruz. Bugün de yeni bir laboratuarımızın açılışını yaptık. Bu Arapça Dil Laboratuarını Türkiye'de kuran birkaç üniversiteden biriyiz. Burada çok güzel bir diyalog oluşabiliyor. Dersin hocası, öğrencilerle, ayrı ayrı veya aynı anda diyalog kurabilecek. Aynı şekilde dünyanın her tarafındaki Arapça Dil Laboratuarları veya dil kurslarıyla internet aracılığıyla öğrencilerimiz diyalog kurabilecek. Fakültemiz, ileride farklı dil kurumlarıyla irtibata geçip protokoller yaparak onların sistemini de internet üzerinden öğrencilerimize sunacak."

MÇ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)