VAN, () - VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, eğitim-öğretim altyapısı, yurt ve sosyal imkanları nedeniyle bu yıl da çok sayıda öğrenci tarafından tercih edildiklerini belirterek, "Kontenjanlarımızın yüzde 96'sı dolmuş durumda. Geriye kalan yüzde 4'lük kısmın da ek yerleştirmede dolacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci başvurusu da aldık, sonuçlar yakın zamanda ilan edilecek" dedi.
Geçen hafta ÖSYM'nin yerleştirme sonuçlarını açıklamasıyla birlikte YYÜ'de de kontenjanların doluluk oranları belli oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 5 bin 820 kontenjandan 5 bin 613'ünün dolduğunu söyledi. Prof. Dr. Battal, "Kontenjanlarımızın yüzde 96'sı dolmuş vaziyette. Üniversitemiz bu yıl da çok sayıda öğrenci tarafından tercih edildi. Kontenjanlarla ilgili olarak özellikle üniversitemizin sahip olduğu öğretim üyesi kapasitesi, eğitim-öğretim altyapısı ve yurt kapasitesi ile sosyal kültürel imkanlarının doğru bir şekilde gerek medyada, gerekse de farklı platformlarda doğru anlatılması nedeniyle kontenjanlarımız Türkiye geneli ortalamanın çok üzerinde doluluk oranına ulaştı. Yüzde 96 oranında dolan kontenjanlarımızın boş kalan yüzde 4'lük kısmının da ek yerleştirmede dolacağını tahmin ediyoruz" dedi.
Rektör Prof. Dr. Battal, YYÜ'ye ayrıca çok ciddi sayıda lisans ve lisansüstü düzeyde yabancı uyruklu öğrenci müracaatı yapıldığını da kaydetti. Prof. Dr. Battal, "Bu başvurularla birlikte hedeflediğimiz öğrenci sayısını aşmış olacağız. Öyle zannediyorum ki kayıtlar bittiğinde gerek LYS ile yerleşen gerekse yurt dışından gelen öğrenciler ile formasyon alan öğrencilerimizle birlikte öğrenci sayımız 28 binin üzerine çıkacaktır. Buda üniversitemizin sahip olduğu potansiyeli ve bölgede oldukça güçlü bir üniversite olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Ben üniversitemizi kazanan bütün öğrencilere hayırlı olsun diyorum. Burası öğrencilerimizin ikinci yuvasıdır. Biz üniversite yönetimi olarak her zaman onların yanında olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI