Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yüksek öğretime olan talebin her geçen yıl arttığını belirterek, "Bizler bu talebi karşılayabilmek için bir yandan kurumlarımızın sayısını artırırken, diğer yandan kapasitelerinin artırılmasını da teşvik etmekteyiz" dedi.
Çorum'da düzenlenen 'Meslek Yüksek Okullarında Kalite, Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu konferansa, Vali Sabri Başköy, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ÖSYM Başkanı Ali Demir, çeşitli üniversitelerden rektörler, akademisyenler katıldı. Konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, son yıllarda yüksek öğretim alanında değişimler ve dönüşümler yaşandığını belirtti. Yüksek öğretime olan talebin her geçen gün arttığını dile getiren Prof. Dr. Çetinsaya, "Bizler bu talebi karşılayabilmek için bir yandan yüksek öğretim kurumlarımızın sayısını artırırken diğer yandan kapasitelerinin artırılmasını da teşvik etmekteyiz. Meslek yüksek okullarının kalitesinin artırılması ile eğitimm- istihdam ilişkini sağlamak öncelikli gündem maddesi arasında yer almaktadır" dedi.
Ülkemizde halen 800 meslek yüksek okulunun bulunduğunu ve bunun yüzde 90’ının devlet üniversiteleri bünyesinde yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Çetinsaya, meslek yüksek okullarında toplamda 7 bin 454 programda eğitim verildiğini ve bu programlarda yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü açıkladı. Prof. Dr. Çetinsaya, "Meslek yüksek okullarıyla ilgili öğrenci kabulü, altyapı sorunu, staj sorunu, uygulama ve iş yeri eğitimi, mezun öğrencilerin istihdamı gibi birçok sorunu tartışmamızın ve çözüm arayışına girmemizin zamanı geçmektedir. Meslek yüksek okulu mezunlarının dikey geçiş yoluyla lisans okullarına geçmelerini her geçen yıl teşvik etmekteyiz. Geçiş kontenjanlarında önemli artış sağlamaktayız. 2012 yılında 29 bin olarak belirlenen kontenjan 2013’te 35 bine çıkmıştır. Bu yıl da bu sayı artarak devam edecektir" diye konuştu.

YÇ(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)