BİTLİS Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve sponsorluğunu Bitlisli işadamı Ahmet Eren’in yaptığı 'Doğu Okuyor Projesi' kapsamında yazarlar; Ayşe Kulin ve Ahmet Tezcan, Bitlisli öğrencilerle buluştu.
Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yazarlar Kulin ve Tezcanla kurum amirlerini sabah kahvaltısında bir araya getiredikten sonra yazar-öğrenci buluşmasının yapılacağı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'na geçti. Yazarlar, Kulin ve Tezcan'ın kitaplarını öğrencilere daha önceden dağıtan Milli Eğitim Müdürlüğü, daha sonra yazarlarla öğrencileri buluşturarak, okuma farkındalığı yaratmayı hedefledi.
Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, hedeflerinin 100 yazarı Bitlisli öğrencilerle buluşturmak olduğunu, bunlardan 57’sini bugüne kadar Bitlis’te ağırladıklarını söyledi. Korkmaz, şöyle dedi:
"Doğu Okuyor Projesi' kapsamında başlattığımız çalışma başarıyla yürütülüyor. Artık Bitlis'te her öğrencinin çantasında bir kitap olduğunu biliyoruz. Proje kapsamında bugünden sonra 43 yazarımız daha gelecek. Sponsorumuz Ahmet Eren'e sonsuz teşekkür ediyoruz."
Proje kapsamında aynı anda 13 ilde 13 bin öğrencinin e-konferans yöntemiyle yazarlarla buluşturduklarını da anlatan Korkmaz, şöyle devam etti:
"Bitlis, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Hakkari, Van, Bingöl, Elazığ, Muş, Bingöl, Batman ve Çorum illerindeki öğrenciler yazarlarımızla buluşuyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen buluşmada bugün Hikmet Kiler Fen Lisesi, Bitlis Anadolu Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya geleceğiz."