Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ Valisi Şükrü Kocatepe, eğitim kurumları inşa etmek için sıkıntı çektikleri arsa sorununu çözdüklerini belirterek okul yaptırmak isteyen hayırseverleri beklediklerini söyledi.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, göreve başladığı 2010’dan bu yana hayırseverlerin bağışlarıyla kentte 500’ün üzerinde derslik inşa edilerek hizmete sunulduğunu, bu sayede 60 ve 70’lerle ifade edilen sınıf mevcutlarının yarıya indiğini kaydetti. Vali Kocatepe, kentte yapımı süren bin 600’ün üzerinde dersliğin 2015 yılında tamamlanarak hizmete girmesiyle eğitim alanında büyük bir rahatlama yaşayacaklarını belirterek, "Kahramanmaraşlı sanayicilerimiz, işadamlarımız ve hayırseverlerimiz 500’ün üzerinde derslik kattılar. Bu vesileyle onlara şükranlarımı arz ediyorum. Kahramanmaraş’taki derslik mevcutları bazen 60 bazen de 70’li sayılarla ifade edilirken, artık bugün 30’lu rakamlara düştü. Şuanda normal eğitime geçiş sürecindeyiz. Devam eden 130 civarında okul inşaatımız var. Toplam bin 600’ün üzerinde derslik inşaatımız devam ediyor. Geçen yıl bu hamlemizin zirvesindeydik. Bu yılki yatırım değerimiz 130 milyon. 2015 yılında şuanda devam eden inşaatlarımız bitecek. Dolayısıyla 2015 yılı çok daha büyük bir rahatlama yılı olacak" dedi.
'GÖNLÜMÜZ, KUCAĞIMIZ VE KOLLARIMIZ AÇIK BEKLİYORUZ'
Vali Kocatepe, eğitimde çeşitliliği arttırdıklarını ve okul yaptırmak isteyen hayırseverleri beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Tabii bununla birlikte okul çeşitliliğini de arttırıyoruz. Anadolu öğretmen liselerimiz fen ile sosyal bilimler liselerine dönüştürülüyor. Yine endüstri meslek ile teknik liselerimizin sayısını çoğaltıyoruz. Sağlık meslek lisemize yeni bir bina ekliyoruz, ikinci sağlık meslek lisemizi yapıyoruz. Okul yapmayı düşünen hayırseverlerimiz için eğer arzu ederlerse ki biz her zaman gönlümüz, kucağımız ve kollarımız açık bekliyoruz. Biz Kahramanmaraş’a bu konuda son derece şükran borçluyuz. Zaten çağrıda bulunulmadan gelip okul yapıyorlar. Bu nedenle şimdi sırada olanlar var."
'ARSA SORUNU ÇÖZÜLDÜ'
Adını vermediği bir işadamının kendileriyle protokol imzalayıp sonrasında okul yaptırmaktan vazgeçtiğine de değinen Vali Şükrü Kocatepe, kentteki arsa sorununu çözdüklerini ve isteyen hayırseverlere rezerv edilen alanların verilebileceğini duyurarak şöyle konuştu:
"Ama üzülerek söyleyeyim bizimle sözleşme yani protokol yaptığı halde okul yapmaktan vazgeçen de var. İnşallah onlar da önümüzdeki yıllarda devam ederler. Arsa konusunda bir sıkıntımız başladı. Arsalarımızı tamamladık gibi. Orman Bölge Müdürlüğü’nden şuandaki orman deposunun olduğu 125 dönümlük yeri aldık. Orada rezerve arsa alanımız var, yeni arsa olarak bir kampus alanımız var. Biz hayırseverlerimize arsa tahsisi konusunda hazırlıklarımızı tamamladık sayılır, gelirlerse onlara da arsa gösteririz."

FOTOĞRAFLI