TEOG tercihlerinin başlamasıyla, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen onayla Türkiye'deki 33 proje okulundan birisi olan Ertuğrul Gazi Anadolu Gazi İmam Hatip Lisesi'nde, ilk tercih günü yoğun oldu.

Binlerce öğrencinin girdiği ve geleceklerini belirleyecek olan TEOG sınavlarında tercihler bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu olması teklifinin onaylanmasının ardından, Türkiye'deki 33 proje okulunun arasına giren ve 'Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Uygulayan Proje Okulu' unvanını alan Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne, tercih döneminin başlamasıyla onlarca veli ve öğrenci, okula ziyarete ve bilgi almaya geldi. İldeki ilk proje okulu olması sebebiyle Uşaklıların yoğun ilgi gösterdiği okula, çevre il ve ilçelerden de pek çok aile geldi. Doğru tercihi yapmak isteyen pek çok veli okula giderek idarecilerle ve öğretmenlerle görüştü.

Okul Müdürü Ahmet Arı, bu yıl Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne 102 öğrenci alınacağını ve ilgiden dolayı memnuniyet duyduklarını, Uşak merkez de dahil olmak üzere il dışı ve çevre ilçelerden de gelenlerin bulunduğunu söyledi. Arı, "Sanki bütün velilerimiz, bütün öğrencilerimiz, sanki böyle bir şey bekliyormuş gibi. Şu anda kesinleşen kayıtlarımız var. Çok yüksek puana sahip öğrencilerden ve bu öğrencilerin velilerinden okulumuzu 1. sıraya yazacaklarını belirtenler oldu. Biz dahi bu ilgiyi beklemiyorduk. Manisa'dan, çevre ilçelerden gelenler var." dedi.

"FEN LİSESİ AYARINDA EĞİTİM VERİLECEK"

Okulun fen bilimleri ve sosyal bilimleri uygulayan ildeki ilk ve tek okul olduğunun kaydeden Arı, "Bu bağlamda Türkiye'de 33 tane okulumuz var. Çocuklarımız, ders başarılarına göre, ilgi ve kabiliyetlerine göre iki dala ayrılacaklar. Fen bilimleri alanını seçen öğrenciler bir fen lisesi öğrencisi kadar sayısal ders görecek. Yani bir fen lisesi kaç saat matematik görüyorsa, 11. ve 12. sınıfta aynı sayıda matematik dersi alacak. Aynı şey sosyal bilimler alanını seçen öğrencilerimiz için de geçerli." diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE İLE PROTOKOL İMZALANACAK"

Öğrencilere üniversiteden akademik destek alınacağı bilgisini veren Arı, "Bakanlığımız üniversite desteğine özel bir önem veriyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve bakanlığımız tarafından belirlenen makale, dergi ve kitaplar okutulacak. Bilimsel çalışmalar yapılacak ve sene sonunda ortak sınavlar yapılacak. Çocukların sadece akademik yönden gelişmesini değil, kendilerinin kişisel alanda da gelişmelerini sağlayan, sosyal yönden de gelişmelerini sağlayan projeler üreteceğiz." şeklinde konuştu.

"GELENEKSEL OKUL ANLAYIŞINDAN FARKLI OLACAK"

Yabancı dile ağırlık verileceğini ifade eden Ahmet Arı, idareci ve öğretmenlerin özel olarak seçileceğini, fen lisesi programı uygulanacağını, devamlı olarak okulun bakanlık tarafından denetim altında olacağını aktardı. Arı, "Yazları 4 aylık bir dil kursu programı uygulanacak. Geleneksel okul anlayışından ziyade çocuk ruhuna, öğrenci ruhuna hitap eden, öğrencinin kendini mutlu hissedeceği bir okul sistemi oluşturulacak." dedi.

Bazı derslere üniversiteden akademisyenlerin girebileceğini kaydeden Ahmet Arı, devletin eğitim için tüm imanlarını seferber ettiğini sözlerine ekledi.