DİYARBAKIR'da Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Bölümü'nde öğrenim gören 8 kız öğrenci, Eğil İlçesi'nin Kalkan Köyü'ndeki okulun anasınıfı duvarlarını rengarenk boyadı.
Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencileri Kübra Özbilmez, Güley Pehlivan, Nesrin Alataş, Yasemin Börü Çetinkaya, Fatma Aydın, Berivan Akdoğmaz, Dicle Ertaş ve Leyla Keskin, örnek bir projeye imza attı. Öğretim görevlisi Mustafa Aslan'ın 'Materyal' dersi kapsamında sosyal bir proje oluşturmaları için verdiği fikirden yola çıkan öğrenciler, Eğil İlçesi'ne bağlı Kalkan Köyü İkokulu'nun anasınıfını boyama kararı aldı. 'Hiç bir şey imkansız değildir' sloganı ile yola çıkan 8 kız öğrenci, anasınıfının dış duvarlarını boyamak için kolları sıvadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden malzeme yardımı alan öğrenciler, tulumlarını giyerek köylülerin şaşkın bakışları arasında duvarları iki günlük çalışmayla boyadı.
İlk kez ellerine fırça alan öğrencilerin anasınıfı duvarına yaptıkları, çiçek, kelebelek, ayı, eşek, tavuk gibi hayvan figürleri rengarenk görüntü oluşturdu. Anasınıfının dış cephesini gören köylüler, öğrencilere teşekkür etti.
Öğrencilerden Berivan Akdoğmuş, projeyi köy okullarında farkındalık yaratmak amacıyla yaptıklarını söyledi. Akdoğmuş, "Köy okulunda eğitim gören çocuklara görsel olarak daha güzel bir ortam yaratmak için bu projeyi gerçekleştirdik. Amacımız çocukların görsel olarak okullarını sevmesi ve severek okul yaşamlarını sürdürmesi. İlk kez boya badana işi yaptık. Ancak 'hiç bir şey imkansız değildir' diyerek bu işi bitirdik. Köylüler de önce kız olmamız nedeniyle bu işin altından kalkamayacağımızı sanıyordu ancak proje tamamlandıktan sonra ise bize teşekkür ettiler" dedi.