Halife YALÇINKAYA / SİVAS, () - SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri, Materyal dersi kapsamında yaptıkları eğitim setleri ve oyuncakları ihtiyacı olan köy okullarına bağışlayacak.
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3'üncü sınıf  öğrencileri, Materyal dersi kapsamında eğitim setleri ve oyuncaklar yaptı. Öğrenciler bu yaptıkları ürünleri ihtiyacı bulunan köy okullarındaki çocuklara gönderme kararı aldı. Okul Öncesi Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencisi Elif Altun, çalışmaları köydeki çocukları düşünerek tasarladıklarını söyledi. Bölüm öğrencilerinden Şeyma Kaynak ise, kent merkezinde eğitim gören çocukların bir çok imkana sahip olduğunu ama köylerin bunlardan yoksun kaldığını belirterek şöyle dedi:
"Biz de bu ürünleri vermek için köy çocuklarını seçtik. Onların bu tür ürünlerden mahrum kaldıklarını düşünerek bu yaptıklarımızı onlara göndermeye karar verdik. Bu çalışmaları yaparken hiç not düşünmeden çalışma yaptığmızı da söyleyebilirim. Sadece düşüncemiz köy çocuklarını nasıl mutlu edebiliriz sadece onu düşündük."
'KENDİ ELİMİZLE TESLİM EDECEĞİZ'
Daha önce köy okullarında öğretmenlik yaptığı için onların ihtiyaçlarını iyi bildiğini söyleyen Cumhuriyet Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretim Üyesi Mehmet Kanat ise şunları söyledi:
"Köy okullarının böylesi şeylere çok ihtiyacı var. Materyal dersinde yaptığımız ürünler güzel bir amaca hizmet etsin istedik. Bu yaptığımız ürünleri götürelim köy okularına bağışlayalım dedik. Bu ürünleri Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp gerçekten ihtiyacı olan köy okullarına kendi elimiz ile teslim edeceğiz."

HY(EA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)