BARTIN Üniversitesi öğrencilerinin "Okumak Gelecektir" kampanyası kapsamında 5 bin kitap toplandı. Kitaplar, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilere dağıtılacak.
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri "Okumak Gelecektir" isimli kitap toplama kampanyası düzenledi. Bir ayda 5 bin kitap toplanırken, kitaplar belirlenen ilk ve orta okul ile liselerde öğrencilere dağıtılacak. Bugün, Gözpınar İlkokulu'nda düzenlenen törene Bartın Valisi Ali Çınar, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Kaplan, Bartın İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok ile üniversite öğrencileri katıldı. 150 ilkokul öğrencisine hikaye kitapları verildi.
Vali Ali Çınar kampanyayı düzenleyen öğrencilere teşekkür ederek, "Bizim geleceğimiz ancak eğitimle şekillenecektir. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülkesine arasına girmek istiyoruz. Bunu ancak eğitim ile gençlerimizi, çocuklarımızı çok güzel yetiştirerek başarabiliriz. Bunu başarmak için çocuklarımızın ders materayellerine destek vererek, kitap ve teknoloji hizmetlerinin geliştirilmesiyle yapabiliriz. Biz çocuklarımızın kitaplarımıza dokunarak, kendilerini hissederek okumalarını istiyoruz" dedi.