Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, bu yıl 900 bin öğrencinin burs ve krediye müracaat etmesini beklediklerini söyledi.

Öğrencilerin kendilerine verdiği bilgileri devlet kurumlarından doğrulatarak neticeleri öğrencilere bildireceklerini ifade eden Aksu, "Bu sene, ekim ayının ilk haftası öğrencilerimizin burs ve kredi müracaatlarını alacağız. Müracaatların tamamı e-Devlet üzerinden olacak.

11 devlet kurumundan doğrulattıktan sonra da kasım ayı itibarıyla öğrencilerimize burs ve kredi başvurularının neticelerini ileteceğiz." açıklamasında bulundu.

Aksu, üniversite birinci sınıf öğrencilerine bir de müjdesi olduğunu belirterek, "Önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencileri müracaatlarını yaparlardı fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla alırlardı. Bu yıl, bu tarihi ekim ayından başlatıyoruz.

Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." diye konuştu.

"ÖĞRENCİ İŞE YERLEŞEMEDİYSE KREDİ ÖDEMESİ ERTELENİYOR"

Kredinin avantajı olduğunu anlatan Aksu, şöyle devam etti:

"Eğer öğrenci işe yerleşemediyse ödemeyi erteleme imkanına sahip. Aynı yıl bize müracaat edip dilekçesiyle herhangi bir işte çalışmadığını beyan ederse kredisini işe başlayana kadar erteleyebiliyoruz.

Bu yıl 400 lira burs ve kredi öğrencilerimize ödeme yaptık. Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz."

Burs verilirken bazı öğrencilere öncelik tanıdıklarını dile getiren Aksu, annesi ve babasını kaybetmiş öğrencilere, şehitlerin evlilerse çocuklarına değillerse kardeşlerinin tamamına, gazi çocuklarına burs verdiklerini aktardı.

Aksu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki yetiştirme yurtlarından üniversiteye gelenlere ile yüzde 40'ın üzerinde engeli olan öğrencilere de burs verdiklerini hatırlattı.