VAN'ın Özalp İlçesi sınırıdaki, Gürpınar İlçesi'ne bağlı 16 haneli Umut Köyü'nde bulunan 5 çocuğun okul sorunu çözüldü. Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, 4 yıldan bu yana öğrenci yetersizliği nedeniyle kapalı olan okula öğretmen atayarak, köyde eğitimi başlattı.
Van'a 90 kilometre uzaklıktaki Özalp ve Gürpınar İlçesi'nin sınırını oluşturan bölgede bulunan 16 haneli Umut Köyü'nde oturanlar, 'Öğrenci yetersizliği' gerekçesiyle köy okulunun 4 yıl önce kapatılması üzerine okul çağına gelen 5 çocuklarını 2 kilmetre uzaklıktaki Özalp İlçesi'ne bağlı Hazine Köyü'ne göndermek istedi. Milli Eğitim Müdürlüğü, köyün Gürpınar'a bağlı olduğunu göz önüne alarak çocukların köye 20 kilometre uzaklıktaki Güzelsu Köyü'ndeki YİBO'ya gönderilmesini istedi. Aileler çocuklarının küçük olması, okulun uzaklığı, yolun da kış mevsiminde sürekli kapalı olması nedeniyle bunu kabul etmeyince çocuklar okulsuz kaldı.
Çocukların okul sorununun haber olması üzerine Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, harekete geçerek köye ücret karşılığı öğretmen atadı. Köye gelen öğretmen Abdulhaluk Ertombul bir hafta boyunca köylülerle birlikte okulun boyasını yapıp onardı. Okulun bir sınıfını eğitime hazırlayan öğretmen Ertombul, 4 yıldır kapalı olan okula Türk Bayrağı'nı çekerek ders zilini çaldı.
Okullarının açılması üzerine 3'ü kız 5 öğrenci çanta, defter ve kalemlerini alarak sabahın erken saatlerinde okula koştu. Heyecanla okul önünde toplanan öğrenciler sevinç içerisinde okul sıralarına oturdu. Öğretmen Ertombul, ilk olarak sınıftaki sobayı yakıp öğrencileriyle tanıştıktan sonra eğitim ve öğretime başladı. Veliler, okulan açılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Sabah kalkıp çocuğumuzun elinde tutarak okula getirmek bize keyif verdi. İnşallah bundan sonra okulumuz hiç kapanmaz" dedi.

OB,MÇ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)