Yükseköğretim Program Atlası’nın tanıtımında konuşan YÖK Başkanı Saraç, şunları söyledi:“YÖK olarak, yükseköğretim süreçlerinde kalitenin yükseltilmesi yönünde akademi camiasının ve tüm toplumun önünde dirayetli şekilde adımlar atıyoruz. Konuya ilişkin bir planımız ve programımız var. Hamdolsun programımıza, eylem planımıza uygun, adım adım ilerliyoruz. Yükseköğretimde girdi kalitesinin yükseltilmesi amacıyla son bir yıl içinde önemli kararlar aldık. 

Tıp, Mühendislik, Mimarlık, Hukuk programlarına girişte ‘taban başarı sırası şartı’ getirdik. YGS Baraj puanını 140’tan 150’ye çıkardık. Başka programlar için de aynı istikamette karar almak üzere çalışmalarımız sürüyor. 

DİPLOMANIN PUL OLDUĞU BİR DÖNEM

Bir sonraki yıl için, bu yılki sınavlardan sonra Eğitim, Eczacılık, Diş Hekimliği fakülteleri için de başarı sırası şartı getirmeyi düşünüyoruz. Zira bu ülkede diplomanın pul olduğu bir dönem yaşanmasın istiyoruz. Elbette bu tedbirler girdi esaslıdır; süreç ve çıktı esaslı düzenlemeler de gereklidir ve bu yolda da adımlar atıyoruz, atmaya devam edeceğiz.”