HOLLANDA Simon Vakfı okul müdürleri, ülkelerindeki Türk ailelerin çocuklarının gelenek ve göreneklerini öğrenmek için Yozgat'ın Yenifakılı İlçesi'ne geldi. Önce ilçe yöneticileriyle görüşen yetkililer, daha sonra da bölgedeki yerleşim alanlarını ziyaret etti.
Hollanda Simon Vakfı'na bağlı okullarda görevli müdürler, Yenifakılı Kaymakamı Selami Kaya'yı makamında ziyaret edip, bir süre görüştü. Amaç ve ziyaretleri hakkında da bilgiler veren heyet üyeleri, Hollanda'da yaşayan Türk ailelerinin çocuklarına yaşadıkları yörelerin gelenek ve göreneklerini de öğretmek istediklerini belirtti. Hollanda'da yaşayan ve heyetin çalışmalarına katılan ilçeye bağlı Bektaşlı beldesinden İsmail Yılancı, heyetin Türkiye'ye geliş amacının idarecisi oldukları okullarda bulunan Türk kökenli öğrencilere daha iyi eğitim verebilmek olduğunu söyledi. Yılancı, "Yöremizdeki yerleşim alanlarında incelemelerde bulunacak olan heyet üyeleri, yöremizin kültürü, örf ve adetleri hakkında bilgi edinecekler" dedi.
Heyet üyeleri daha sonra bazı köyleri ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti, okullarda verilen eğitimlere yönelik izlenimlerde bulundu.