TÜRKİYE Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, dershanelerin kapatılması konusuyla ilgili yaptığı açıklamada Ak Parti hükümetini eleştirerek, "Eğitimle ilgili alınacak kararlar öğretmen ve öğrenci velilerine sorulmalıdır" dedi.
Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, sendika binasında düzenlendiği basın toplantısında dershanelerin kapatılması konusuna eleştirdi. Sendika üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada Ak Parti hükümetini eleştiren Eryıldız, "Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı her fırsatta dershanelerin mutlaka kapatılacağını ve bu karardan dönülmeyeceğini söylemekteler. Eğitimle ilgili konularda kararlar alınırken konunun taraflarına sorulmalı, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, öğretmen ve öğrenci velilerinin görüşleri mutlaka alınmalıdır. Eğitimde bizi dershaneye götüren süreç bir günde ya da bir yılda başlamamıştır. Eğitim sisteminde uygulanan sınav sistemi ile veli ve öğrenciler adeta dershanesiz bir eğitim olmayacağı noktasına getirilmiştir. Dershaneler yaygın bir hale gelirken okulların önemsiz kurumlar olduğu izlenimi oluşturulmuş, okullarımız ve okulda görev yapan öğretmenlerimiz itibarsızlaştırılmıştır" diye konuştu.
'DERSHANE İHTİYACI KENDİLİĞİNDEN ORTADAN KALKACAKTIR'
Eğitim sisteminin değiştirilmesi gerektiğini savunan Şube Başkanı Eryıldız, "Temel eğitimden orta öğretime, orta öğretimden üniversiteye geçişte uygulanan sınav sisteminde gerekli düzenlemelerin yapılması ve bunun bir sürece yayılması ile dershanelere duyulan ihtiyaç kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Eğitim, devlet politikası olmalı ve iktidardan iktidara sil baştan değişmemesi gereken bir sistemdir. Halbuki son yıllarda bırakın iktidardan iktidara değişmeyi aynı iktidarın farklı bakanlarına göre değişen bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Günübirlik kararlarla ve ben yaptım oldu mantığıyla eğitim-öğretim işleri asla yürütülemez" dedi.