BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından 2005'de kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM), 'Ana Sınıfsız Okul Kalmasın' projesi ile 'Hedef 500 Anasınıfı' kampanyası kapsamında yaptırılan 499'uncu anasınıfı Zonguldak'ta açıldı.
Hayırsever inşaat mühendisi Gürcan Gürel'in, geçen yıl trafik kazasında ölen babası Gültekin Gürel anısına, Zonguldak Köksal Toptan İlkokulu bünyesinde yaptırdığı 2 derslikli okul öncesi eğitim biriminin açılışına Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Gülbaran, hayırsever Gürcan Gürel, öğrenciler ve veliler katıldı.
TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, 2006-2011 yılları arasında 250 anasınıfını eğitime kazandırdıklarını, 2012-2014 yılları için hedefledikleri 500 anasınıfına, hayırseverlerin desteği ile her geçen gün yaklaştıklarını ve 490 anasınıfına ulaştıklarını söyledi. Gülbaran, şöyle konuştu:
"Amacımız, maddi imkansızlıklar ve bulunduğu bölgede ana sınıfı bulunmaması nedeniyle eğitim alamayan çocuklara ücretsiz okul öncesi eğitim sunmak. Bu amaçla İstanbul'da başladığımız bu projeyi tüm ülkeye yaydık. Bugün için ülke çapında 490 ana sınıfımız var. Geçen yıl, 2 yıl içinde tüm ülke çapında kuruluşuna aracılık edeceğimiz sınıfların sayısını 2014 yılının sonuna kadar 500'e tamamlayacağımıza söz vermiştik. 2013 yılı bitmeden verdiğimiz sayının üzerine çıktık. Hedefimizi aştık. Ama biz kendimize sınır tanımıyoruz. Daha büyük hedeflere ulaşmak için vargücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yeterki yanımızda olun ve hayırlarda birleşen ellerimiz hiç ayrılmasın."
Konuşmaların ardından Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, hayırsever Gürcan Gürel ile TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran'a plaket verdi. Ardından da okulun bahçesinde inşa edilen 2 derslikli Gültekin Gürel Okul Öncesi Eğitim Birimi'nin açılışı yapıldı. Törende TOGEM tarafından, anasınıfında eğitim görecek öğrencilere kıyafet ve kırtasiye malzemelere ile çeşitli hediyeler de dağıtıldı.