Fatih TURAN/ÇAYKARA (Trabzon), () - TÜRK Eğitim Vakfı (TEV), kuruluşunun 47’inci yılı etkinlikleri kapsamında, Trabzon'un Çaykara İlçesi'nin önemli turizm merkezi  Uzungöl'de 47 fidan dikimi yapıldı.
Uzungöl’de TEV'in 47'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek ile yurtlarda kalan çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik kapsamında, Felek Mahallesi’nde, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından erozyon önleme çalışmaları yapılan yamaca 47 fidan   dikildi. Yetkililer, aynı alana 10 türden yaklaşık 10 bin fidan dikimi yapılacağını söyledi. Fidan dikiminin ardından Uzungöl gezen grup, bir otelin bahçesinde piknik yaptı. Piknik öncesi konuşan TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, çok mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, amaçların gençlere ve yeni nesillere sosyal sorumluluk bilincini aşılamak olduğunu söyledi. TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal ise, ülkeye hizmetin en büyük ibadet olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"TEV, 47 yaşında ve dünyanın en başarılı vakfı seçildi. Türkiye eğitime çok önem veriyor. Türk Eğitim Vakfı da Türkiye’de eğitime en çok önem veren sivil toplum kuruluşu. Bir gencin elinden tutmak, bir eve ışık yakmak kadar önemlidir. Işıksız bir ev olur mu? Olmaz. Eğitimsiz bir ev de olmamalı."
TEV Trabzon Kız Öğrenci Yurdu ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgiler veren Bilal, daha sonra  öğrencilerle bir araya geldi. Üzerinde ‘Bir fidanla her şey değişebilir’ yazılı ve TEV logolu tişörtler giyen öğrenciler, piknik alanında müzik eşliğinde oyun oynayarak gönüllerince eğlendi.

FT(TM/İD) (FOTOĞRAFLI)