Güneydoğu’da terör yüzünden evlerinden ve okullarından olan çocuklar, tüm zorluklara rağmen kazandıkları başarılarla aileleri ve memleketlerinin gurur kaynağı oldu.  Mardin’inNusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evini terk ederek, Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki ablasının yanına yerleşen 8. sınıf öğrencisi Süheyla Dilek, Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. 


Anne ve babası diğer ablasının yanına yerleşen Dilek, evinden, ailesinden, arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılmanın üzüntüsüne rağmen, TEOG’a Bismil Fatih Ortaokulu’nda hazırlandı. TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayan Dilek, hiçbir zaman umudunu yitirmediğini ve günde 4 saat çalıştığını söyledi. Dilek, “Özellikle Nusaybin’deki öğretmenlerime teşekkür ediyorum çünkü onları bana büyük katkısı oldu” dedi.

İdil’in TEOG başarısı

Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’lı teröristlerce yakılan Veysel Karani, Cumhuriyet ve Bener Cordan ortaokullarında okuyan öğrenciler, TEOG sınavında büyük bir başarıya imza attı. Bu okullarda okurken terör saldırıları nedeniyle eğitimleri aksayan, Batman ve Mardin’de telafi eğitimi gören öğrencilerden biri, Türkiye birincileri arasında yer alırken, ikisi de ikinci ve üçüncü olarak ilçenin gururu oldu.

TEOG sınavında 120 soruya doğru cevap vererek TEOG şampiyonları arasında yer alan Veysel Karani Ortaokul 8. sınıf öğrencisi Yunus Özel, çok zor süreçlerden geçtiklerini, başarısını Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı telafi eğitimi sayesinde gerçekleştirdiğini söyledi. Özel, “Gece gündüz telafi eğitimlerinde bizim üzerimize titreyen hocalarımız, başarımızda büyük bir pay sahibidirler” dedi. 

Sınavda, 120 sorunun 119’unu doğru cevaplayan Bener Cordan Ortaokulu öğrencilerinden Baran İnan da ilçede yaşanan olumsuzlukları kendi eğitimlerine yansıtmamaya çalıştıklarını belirtti. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Elif Örünç de “Etüt dersleri sayesinde başarılı üç ay geçirdik. Geri kaldığımız derslerimizi aldık, bunun yanında TEOG sınavına hazırlandık. Öğretmenlerime ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sınavda, 120 sorudan 119’u doğru cevapladım” dedi. l AA

Teröre boyun eğmeyip TEOG’da birinci oldular