Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, () - YOZGAT’ta, LYS Matematik sınavına nüfus cüzdanını evde unuttuğu için sürücü belgesiyle girmek isteyen bir öğrenci, sınava alınmayınca okulun camını kırıp içeri girmek isterken bileğini kesti.
LYS Matematik sınavına katılmak üzere Çekerek İlçesi'nden Yozgat’a gelen öğrencilerden Kamil Tuna Akın, nüfus cüzdanını evde unutması sonucu 1 yıllık çalışması boşa giderken, kamu malına zarar vermekten ise, gözaltına alındı. Jeoloji Mühendisi olmak istediği ve başarılı bir öğrenci olduğu belirtilen Kamil Tuna Akın, sabah kahvaltısını yapıp, Çekerek'ten sınava gireceği Yozgat'a geldi. Sınava gireceği okula geldiğinde nüfus cüzdanını kahvaltı masasında unuttuğunu fark den öğrenci, durumu görevlilere izah edip, ehliyetinin yanında olduğunu söyledi. Ancak, salona alınmadı. Nüfus Müdürlüğü'ne giderek nüfus kayıt örneği almak isteyen Kamil Tuna Akın, kapalı olduğunu görünce tekrar sınava gireceği okula gidip okulun arka camından içeri girmeye çalışırken kolunu, kırık camla kesildi. Oğlunun başarılı bir öğrenci olduğunu belirten baba Necdet Akın, şöyle dedi:
"Çekerek ilçe birincisi olan oğlum sınav için 1 yıldır çok iyi hazırlanmıştı. Sınava ehliyeti, ile birlikte gelmiş, sabah kahvaltı yaparken kimliğini unutmuş, sınava gireceği anda bizi aradı çocuğum, 'Baba ben kimliğimi unutmuşum, ehliyetim yanımda, sınava girmek istiyorum. buradaki görevli arkadaşlar beni almıyor' dedi. Ben de 'oradaki görevli arkadaşı telefona ver ben görüşeyim' dedim, telefona verdi. Bizzat telefonla görüştüm. 'Kimliğini ben 15-20 dakika içerisinde getireceğim, çocuğumu sınava alın' dedim. 'Biz alamayız' dedi. 'Yanında ehliyeti var, kimlik bilgisi var, kimliği ibraz edemezsem sınavını iptal edin' dedim. Bu olay gerçekten çok üzücü. Benim çocuğumun geleceği ile oynadılar. Sınava alınmadığına dair tutanağı bize vermiyorlar, muhatabımız siz değilsiniz diyorlar."
Sınava nüfus cüzdanını evde unuttuğu için giremeyen Kamil Tuna Akın ise, üzgün olduğunu belirtti. Akın, "Sınava giremedim, maddi manevi yönden ister istemez bir boşluk oldu, emeğim boşa gitti. Sabah Çekerek'ten geldim bu sınava girmek için, ama bunlarla karşılaştım. Ne yapacağımı bilemedim, sinirle cama yumruk attım, bileğim kesildi. Şikayetçi olacağım ÖSYM görevlilerinden. Her şey bitmiş değil. Bu sınava giremedim, ama önceki sınavlarım iyi geçti. İstediğim bir bölüme yerleşeceğime inanıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI