ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, yapımı tamamlanan 3 okulun açılışı törenle yapıldı.
Siverek'te 2013- 2014 eğitim öğretim yılı içinde yapımı tamamlanan 45 okuldan açılışı yapılmayan Ahmet Arif İlk ve Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi ve Hamam Öğren Köyü İlkokulu'nun açılışı için tören düzenlendi. Fırat Mahallesi'nde bulunan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'ndeki törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, daire amirleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
45 okulun 2013- 2014 eğitim ve öğretim yılında hizmete girdiğini belirten Kaymakam Erkal, hedeflerinin 2014 yılı içerisinde 63 okul olduğunu ancak projelerin yetişmemesinden dolayı 45 okulun hizmete açıldığını söyledi.
Kalabalığa eğitimin önemini belirten konuşma yapan Milletvekili Uslu ise şunları söyledi:
"Hepimiz biliyoruz kendimiz için ülkemiz için Şanlıurfa ve Siverek için eğer yeni bir gelecek, hak ettiğimiz gibi yaşamak, daha güzel daha onurlu ve daha güçlü bir gelecek istiyorsak bunun tek bir yolu var. Daha iyi bir eğitim, daha donanımlı insan gücü, nitelikli iş gücü ve bunu artık Siverek’e göre inşa etmek. Yarınlarımızı kazanabilmek adına en temel ihtiyacımız bu. Hamdolsun bugün bunun çok güzel bir izdüşümünü birlikte hizmete kazandırıyoruz. Hayata kazandırıyoruz, Siverek’e ve Siverekli'ye kazandırıyoruz."
Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen protokol üyeleri, okulda inceleme yaptı.

MS(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)