ÜNİVERSİTEYE girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sivas'ta da yapıldı. Öğrenciler, sıkı aramaların ardından sınav salonlarına alındı.
Öğrenci adayları saat 10.00'da başlayan YGS için sabahın erken saatlerinde aileleri ile birlikte sınavların yapılacağı merkezlere geldi. Yoğun güvenlik önlemleri altında sınava alınan öğrencilerin üzerleri özenle arandı. ÖSYM'nin sitesinden aldıkları sınav giriş belgesi ile sınav merkezlerine gelen öğrenciler, üzerlerinde bulunan madeni para, kağıt, peçete, mendil, kol saati, kemer gibi eşyalarını girişte bulunan emanet masalarının üzerine bırakarak sınav salonuna alındı.
SARIKLA SINAVA GELDİ
Başörtülü olarak sınava alınan kız öğrenci adayları ise eşarplarındaki iğneleri çıkarmak zorunda kaldı. Ayrıca saçlarında toka ve kulaklarında küpe bulunan adaylar da bu eşyalarını dışarı bıraktıktan sonra sınava alındı. Sınava başında sarıkla gelen bir aday ise sarığı çıkardıktan sonra sınava alındı. Çocukları sınava giren aileler ise okul bahçelerinde Kuran-ı Kerim okuyarak içerdeki öğrencilere dua etti.

GC(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)